Yenidoğan Çetesi soruşturması kapsamında savcıyı tehdit ettiği iddiasıyla tutuklanan Mustafa Kemal Zengin hakkında detaylar gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Soruşturma, yenidoğan bebekleri gereksiz yere yoğun bakım ünitelerine yatırarak haksız kazanç elde eden bir şebekenin nasıl işlediğini gözler önüne seriyor. Peki, Mustafa Kemal Zengin kimdir ve bu çeteyle olan bağlantısı nedir?

Antalya'da tek yumrukla gelen korkunç son! Eşref Yunus Yıldırıcı öldü mü? Antalya'da tek yumrukla gelen korkunç son! Eşref Yunus Yıldırıcı öldü mü?

Mustafa Kemal Zengin Kimdir?
Mustafa Kemal Zengin, sosyal medyada siyasetçiler ve ünlü isimlerle fotoğraf paylaşarak nüfuz ticareti yaptığı iddialarıyla gündeme gelen bir isimdir. Kendisi hakkında "Anavatan Partisi'nde müşavirlik yaptım" ifadesini kullanarak müsteşar olduğu algısını yaratmaya çalıştığı belirtiliyor. Savcıyı tehdit ettiği iddialarına yönelik savunmasında ise “Kesinlikle tehdit etmedim, sadece duyduklarımı aktardım” dedi.

Yenidoğan Çetesi Soruşturması:
Soruşturma, yenidoğan bebeklerin gereksiz yere yoğun bakım ünitesine yatırılması ve haksız kazanç elde edilmesiyle başlarken, 10 bebeğin ölümü de bu çetenin faaliyetlerine bağlanıyor. Savcı Y.E.'yi tehdit eden isim olarak öne çıkan Zengin’in, tetikçi itirafları ve suç ağlarıyla bağlantısı araştırılıyor. Savunmasında ise savcıyı uyarmak amacıyla hareket ettiğini iddia ediyor.

Mustafa Kemal Zengin’in İfadesi:
Anavatan Partisi’nde müşavirlik yaptığı, sonrasında Savunma Sanayii ile ilgili ticarete başladığı belirtiliyor.
Savcıya zarar gelebileceği söylentilerini duyduğunu ve bu yüzden savcıyla görüşme talebinde bulunduğunu ifade ediyor.
Zengin, kendisine isnat edilen tehdit iddialarını reddediyor ve görüşmesinin savcıyı bilgilendirme amacı taşıdığını savunuyor.