Kuymak, peyniriyle uzayan, tereyağıyla tatlanan Karadeniz'in eşsiz lezzetidir. Bu kolay ve leziz tarifle, evinizde Karadeniz esintileri yaratabilirsiniz. Kahvaltılarınızı ve akşam yemeklerinizi bu muhteşem lezzetle taçlandırın.

Karadeniz'in enfes lezzeti kuymak, sadece birkaç malzeme ile evde kolayca hazırlayabileceğiniz bir yemek. İster sabah kahvaltılarında ister akşam yemeklerinde, bu eşsiz lezzet sofralarınıza renk katacak.

Kuymak, Karadeniz mutfağının en sevilen yemeklerinden biri. Bu tarif ile peynirin uzayıp giden lezzetini ve tereyağının mis kokusunu sofralarınıza taşıyın. Hem kolay hem de lezzetli bu tarifle, kuymağı kahvaltıda veya ana yemek olarak servis edebilirsiniz.

MALZEMELER

2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
2 tepeleme yemek kaşığı mısır unu
1 su bardağı su (oda ısısında)
1 kase kolot peyniri veya kaşar
1/2 çay bardağı kaynar su
1 silme tatlı kaşığı tuz

TARİF

Tereyağını mümkünse bakır bir tavaya alın ve yağ eriyip köpürünce üstüne mısır ununu ekleyin.
Mısır ununun rengi dönene dek kavurun. Ardından bir su bardağı suyu ve tuzunu ekleyin.
Suyu çekene dek kavurun ve suyu iyice ektikten sonra içine kolot peynirini ilave edin.
Peynir tamamen eriyip, suyunu çekene dek karıştırarak kavurun.
Peynir de eridikten sonra kaynar suyu ekleyin, suyu çekip uzayan bir kıvam aldığında ocağın altını kısın.
Tereyağı hafifçe üstte biriktiği zaman kuymağınız hazır demektir.

MasterChef Balaban Kebabı tarifi: Adım adım yapılışı MasterChef Balaban Kebabı tarifi: Adım adım yapılışı

Kuymak, Karadeniz mutfağının en özel lezzetlerinden biridir. Bu tarif ile kuymağın peyniriyle uzayan, tereyağının eşlik ettiği enfes tadını evinizde deneyimleyebilirsiniz. Hem kahvaltılarda hem de akşam yemeklerinde rahatlıkla tüketebileceğiniz bu eşsiz lezzet, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Deneyin, kuymak ile her öğününüzü özel kılın. Afiyet olsun!