Mısır unu ve tereyağının enfes uyumuyla hazırlanan poğaçalar, sofralarınıza lezzet katacak. Kolayca hazırlayabileceğiniz bu mısır unlu poğaçalar, özellikle beyaz peynirli iç harcıyla çay saatlerinde misafirlerinizi şaşırtacak. Bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Çay saatlerinin vazgeçilmezi olmaya aday mısır unlu poğaçalar, lezzetiyle ve pratik yapımıyla öne çıkıyor. Tereyağı ve yoğurt gibi malzemelerle zenginleştirilen bu tarif, ağızda dağılan dokusuyla fark yaratacak. Mısır unlu poğaça tarifini adım adım öğrenin.

Mısır unlu poğaça, pratik yapımı ve eşsiz lezzetiyle herkesin favorisi olacak. Tereyağı ve mısır unu kullanarak hazırlanan bu poğaçalar, beyaz peynirli iç harcıyla çay saatlerinize renk katacak. Ağızda dağılan mısır unlu poğaça tarifi için okumaya devam edin.

Mısır Unlu Poğaça Tarifi

MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır? MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır?

Malzemeler

2, 5 su bardağı un (200 ml’lik su bardağı ile)
2 su bardağı mısır unu 2 yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
1 paket kabartma tozu
150 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ (100 ml)
3 yemek kaşığı yoğurt
1, 5 çay kaşığı tuz
Içine 1 kase beyaz peynir

Yapılışı:

Öncelikle un hariç tüm malzemeyi derin bir yoğurma kabının içinde karıştırıyoruz, unumuzu da yavaş yavaş ilave edip güzelce yoğuruyoruz kıvamı tutuyor zaten, hamurdan istediginiz büyüklükte parçalar koparıp avcunuzun içinde yuvarlayıp ortasını acıyoruz istediniz iç malzemeden koyup kapatıyoruz tekrar avcumuzla yuvarlayıp, yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz, ağızda dağılan mis gibi tereyağ kokulu poğaçalarımız hazır. Afiyet olsun.

Mısır unlu poğaça tarifi, ağızda dağılan dokusu ve tereyağının mis kokusuyla çay saatlerinin yeni favorisi olacak. Kolayca hazırlayabileceğiniz bu lezzetli poğaçalar, beyaz peynirli iç harcıyla misafirlerinizi şaşırtacak. Mısır unu ve tereyağının mükemmel uyumuyla yapılan bu poğaçalar, sofralarınıza lezzet katacak. Mısır unlu poğaça tarifiyle, hem pratik hem de lezzetli bir atıştırmalık hazırlayarak sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Afiyet olsun!