Sodalı poğaça yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Bu tarifle, mutfağınızda harikalar yaratacak ve misafirlerinizi şaşırtacaksınız. İç harcında beyaz peynir, kaşar loru ve taze otlar kullanarak, poğaçalarınıza benzersiz bir lezzet katabilirsiniz.

Sodalı poğaça, özellikle kahvaltı ve çay saatlerinde sofralarınızı renklendirecek bir atıştırmalık. Bu tarifle, hem pratik hem de lezzetli poğaçalar hazırlayarak sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Yumuşak ve lezzetli sodalı poğaçanın yapımı da oldukça basit.

Çay saatlerinin vazgeçilmezi olan sodalı poğaça, bu tarifle daha da lezzetli hale geliyor. Kolayca hazırlayabileceğiniz bu poğaçalar, iç harcında kullanılan peynir ve taze otlar sayesinde unutulmaz bir tat sunacak. Sıcak ve taze poğaçalarınızla misafirlerinizi şaşırtın.

Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu

Sodalı Poğaça Tarifi

Malzemeler:

1 su bardağı ılık süt
3/4 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı soda
1 yemek kaşığı toz şeker
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 küçük paket yaş maya
2.5-3 su bardağı elenmiş un
1 adet yumurta sarısı

İç harcı için:

100 gram beyaz peynir
100 gram kaşar loru
1 dal fesleğen
1'er dal ince kıyılmış dereotu, maydanoz, nane

Yapılışı:

Ilık süt, şeker ve yaş mayayı bir kapta karıştırın ve yaş mayayı sütün içerisinde iyice eritin. 5 dakika kadar bu şekilde beklesin. Elenmiş unun önce 2.5 bardağını bir kaba alın, ortasını havuz gibi açın ve yumurta sarısı dışındaki bütün malzemeleri havuza koyun. Tüm malzemeyi elinizle iyice karıştırın, eğer hamur yapış yapış ise kontrollü olarak un eklemeye devam edin. Yumuşak ama yapışmaz bir hal alınca, hamurun üzerini örtüp dinlenmeye bırakın. 30 dakika 1 saat kadar mayalandıktan sonra, elinizi hafif unlayıp, ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avcunuzun içiyle yuvarlayın. Hafif bastırıp ortasına iç harcı yerleştirin ve tekrar yuvarlayın. Yağlı kağıtla kapladığınız tepsiye aralıklarla yerleştirin, üzerine hafif nemli bir bez örtün ve 20 dakika kadar 2. mayalanmaya bırakın. Fırını 180 derecede ısıtın. Sürenin sonunda, yumurta sarılarını sürün, çatalın tersiyle çizikler atın ve önceden ısınmış fırına atın. Üzeri kızarana kadar pişirin.

Sodalı poğaça tarifi, kolay hazırlanışı ve lezzetiyle çay saatleri ve kahvaltılar için mükemmel bir seçenektir. Bu tarifle hazırlayacağınız yumuşacık poğaçalar, iç harcında kullanılan beyaz peynir, kaşar loru ve taze otlarla damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak. Evde yapabileceğiniz bu pratik ve lezzetli poğaçalar, sofralarınızı şenlendirecek ve misafirlerinizi mutlu edecek. Sodalı poğaça ile hem kendinizi hem de sevdiklerinizi şımartın.