Kışın da taze fasulye lezzetinden vazgeçmeyin! Ekonomik ve kolay bir yöntemle taze fasulye konservesi yapmanın adım adım tarifi burada.

Taze fasulye konservesi yapmak hem kolay hem de ekonomik bir yöntem.

MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?

Taze fasulyeleri uygun fiyata alarak kavanozlara doldurup kaynattım. Böylece kışın taze fasulye yemeği yapabileceğim. Taze fasulye konservesi yaparken tuz yağ gibi katkı maddeleri kullanmıyorum. Sadece fasulye ve su yeterli oluyor. Kavanoz ve kapaklarının yeni olması da çok önemli. Aksi halde fasulyeler bozulabilir.

Taze fasulye konservesi yapmanın faydaları nelerdir? Taze fasulye konservesi ile kışın vitamin ve lif açısından zengin bir sebze yemeği hazırlayabilirsiniz. Taze fasulye konservesi ile hem zamandan hem de paradan tasarruf edersiniz. Ayrıca taze fasulye konservesi ile farklı yemekler de yapabilirsiniz. Mesela etli taze fasulye, zeytinyağlı taze fasulye, taze fasulye salatası gibi.

Taze fasulye konservesi yapmak isteyenlere önerilerim şunlar: Fasulyeleri temizleyip yıkadıktan sonra küçük küçük kırın. Kavanozlara sıkıştırmadan yerleştirin. Kavanozların içine ağzına kadar su doldurun. Kapaklarını sımsıkı kapatın. Peynir tenekesine dizip su ile doldurun. Kaynadıktan sonra en az 2 saat 30 dakika kaynatın. Kaynama süresi bittikten sonra kavanozları ocaktan alıp ters çevirin. Bir gün bu şekilde bekletin. Sonra serin yere kaldırın.

Siz de bu tarifi deneyerek ev yapımı taze fasulye konservelerinizle kışın lezzetli yemekler pişirebilirsiniz. Afiyet olsun!