Kışın domatesi daha hesaplı ve sağlıklı tüketmek isteyenler için adım adım domates konservesi tarifi! Yazın lezzetini kışa taşıyın.

Sonbahar mevsimine girmemize günler kala kışlık yiyecek hazırlıkları hızlandı. Kışın domatesi daha hesaplı ve sağlıklı tüketmek istiyorsanız sizler için tarif hazıladık.

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

Domatesleri yıkayın ve kabuklarını soyun. Kabukları soymak için domatesleri kaynar suda birkaç dakika bekletebilirsiniz

Domatesleri küp küp doğrayın ya da robottan geçirin. İsterseniz biber ve sarımsak da ekleyebilirsiniz.

Tuz, şeker ve sıvı yağ ilave edin. Domateslerin kilosuna göre malzemeleri ayarlayın.

Örneğin 5 kg domates için 1 yemek kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı şeker ve yarım çay bardağı sıvı yağ yeterli olacaktır.
Domates karışımını kaynatın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 1-2 saat pişirin. Arada karıştırarak domateslerin iyice ezilmesini sağlayın
Kavanozları ve kapaklarını kaynar suda sterilize edin. Kavanozların içine domates karışımını doldurun. Kavanozların ağzında boşluk bırakmayın
Kavanozların kapaklarını sıkıca kapatın. Kavanozları ters çevirerek soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra serin ve karanlık bir yerde saklayın
Domates konservesi yapmak sağlıklı ve kolay bir yöntemdir. Kışın domatesli yemekler yapmak için kullanabilirsiniz. Afiyet olsun!