Evinizde Karadeniz esintileri yaratmaya ne dersiniz? Mısır ekmeği, hem pratik hem de lezzetli bir seçenek sunarak sofralarınızı şenlendirecek. Yoğurtla tüketildiğinde lezzeti ikiye katlanan bu ekmek, yapımıyla da oldukça basittir. İşte adım adım mısır ekmeği yapımı!

Tavada yapılan mısır ekmeği, fırın ihtiyacını ortadan kaldırarak mutfakta pratik çözümler sunar. Karadeniz yöresine ait bu lezzetli ekmek, kahvaltılardan akşam yemeklerine kadar her öğünde rahatlıkla tüketilebilir. Bu tarifimizle mısır ekmeğini evde yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı.

17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi? 17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi?

Mısır ekmeği, lezzetiyle olduğu kadar sağlıklı oluşuyla da ön plana çıkar. Tavada sadece birkaç dakika içinde hazırlayabileceğiniz bu ekmek, yoğunlukla Karadeniz bölgesinde sevilerek tüketilir. Fırın yerine tavada yapılan bu pratik tarifle, mısır ekmeğini evde kendiniz yapabilirsiniz.

MALZEMELER

2 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı mısır unu
1 çay kaşığı tuz (arzuya göre)

TARİF

Yumurtaları bir kaseye alıp çırpın.
Yoğurt ve zeytinyağını üzerine ekleyin.
Mısır ununu ve kabartma tozunu da ekledikten sonra bir çırpıcıyla karıştırın.
Karışım tamamen homojen hale geldikten sonra arzuya göre bu aşamada tuz ekleyin.
Tercihen yapışmaz 20 cm çapında bir tavaya karışımı dökün. Eğer yağışmaz bir tavanız yoksa, tavanın tabanını yağlamanız gerekebilir.
Kapağını kapatın ve en kısık ateşte kontrollü olarak 8-10 dakika kadar pişirin.
Üst kısmı kuruyup minik gözenekler oluşunca kapağı kaldırın.
Dikkatlice ters çevirip bu şekilde de 5-7 dakika kadar pişirin.
Ardından ocaktan alın ve dilimleyerek sıcak sıcak servis edin.