Tatlı severler için harika bir haberimiz var: Muzlu ve Çilekli Magnolia tarifi ile tanışın! Sadece birkaç basit malzeme ile hazırlayabileceğiniz bu tatlı, özellikle özel günlerde misafirlerinizi etkilemek için mükemmel bir seçenek. İşte adım adım tarifimiz.

Evde pratik ve lezzetli bir tatlı yapmak isteyenler için mükemmel bir önerimiz var: Muzlu ve Çilekli Magnolia. Bu tarif, hem göz alıcı sunumuyla hem de nefis tadıyla sofralarınızı şenlendirecek. Kolay yapımı ve muhteşem lezzetiyle işte magnolia tarifi.

Tatlı krizlerinize son verecek ve damaklarınızı şenlendirecek bir tarif arıyorsanız, Muzlu ve Çilekli Magnolia tam size göre! Süt, krema, muz ve çileğin mükemmel uyumunu keşfetmek için bu kolay ve pratik tarifi mutlaka deneyin.

Muzlu ve Çilekli Magnolia Tarifi

Malzemeler:

500 ml tam yağlı süt
200 ml (1 kutu) sıvı krema
30 gram mısır nişastası
1 yumurta + 1 yumurtanın sarısı
120 gram toz şeker
30 gram tereyağı
1 paket şekerli vanilin
1 çimdik tuz

İçine eklemek için: 

Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo

1 adet büyük boy dilimlenmiş muz
8-9 adet dilimlenmiş çilek
250 gram bebe bisküvisi

Muzlu ve Çilekli Magnolia Yapılışı: 

Derin bir tencerenin içine sütü, kremayı, çimdik tuzu ve mısır nişastasını ilave edin.
Tüm malzemeleri iyice karıştırarak topaklanmasını önleyin. 
Toz şekeri de ilave edin ve yeniden karıştırın. 
Tencerenin içine bir tam yumurta ile bir yumurta sarısını da ilave edin. Tüm malzemeler yeniden homojen bir hale gelene kadar iyice çırpın. 
Ocağın altını orta ateşte açın ve sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. 
Karışım kaynamaya başladığında ocağın altını en kısık ayara getirin ve 3-4 dakika daha pişirin. 
Muhallebi soğudukça da koyulaşacağı için çok koyu bir kıvam elde etmeye çalışmıyoruz. Kaynadıktan sonra birkaç dakika daha pişirmeniz yeterli olacaktır. Akışkan olması sizi korkutmasın. 
Muhallebiyi ocaktan alın ve içerisine tereyağı ile şekerli vanilini de ilave edin. Ardından tereyağı tamamen eriyene kadar yeniden karıştırın. 
Bebe bisküvilerini iri parçalar halinde doğrayın.
Bir borcamın ya da porsiyonluk servis kaselerinin tabanına biraz muhallebi ilave ettikten sonra üzerlerine biraz bisküvi serpin. Ardından ince dilimlenmiş muz ve çilekleri de ilave edin. 
Bu katmanın üzerine yeniden önce muhallebi, ardından da bisküvi ve meyve dilimleri ekleyerek bir kat daha oluşturun. 
Malzemeler bitene kadar bu işlemi tamamlayın ve tatlının üzerini son olarak muhallebiyle kaplayın. 
Tatlınızın üzerini streçledikten sonra en az 5 saat buzdolabında dinlendirin. 
Soğuyan magnolia’ları dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.

İşte bu kadar! Muzlu ve Çilekli Magnolia tarifimizi adım adım takip ederek siz de evde nefis bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Misafirlerinizi ve sevdiklerinizi bu lezzetli tatlı ile şaşırtın ve onların beğenisini kazanın. Afiyet olsun!