Muzun doğal tatlılığı ve hafif pandispanya ile mükemmel bir uyum! İşte, adım adım muzlu rulo pasta yapımı rehberiniz. Bu tarifle tatlı sofralarınıza şıklık katın.

Ev yapımı bir lezzet harikası: Muzlu rulo pasta! Bu basit ve etkileyici tarif ile evde profesyonel tatlılar yapın. Misafirleriniz bu tatlıya bayılacak.

Muzlu rulo pasta, tatlı severler için bir ziyafet! Yumuşacık pandispanyası ve krema dolgusuyla, her dilimde ağızda eriyen bir lezzet sunuyor.

MALZEMELER

Pandispanyası için:

4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

MasterChef Künefe tarifi: Malzemeler ve yapılışı! Künefe nasıl yapılır? MasterChef Künefe tarifi: Malzemeler ve yapılışı! Künefe nasıl yapılır?

Kreması için:

3 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı

İçi için:

2 adet muz

Üzeri için:

2 yemek kaşığı pudra şekeri

TARİF

İlk olarak kremasını hazırlayın. Tereyağı hariç bütün malzemeleri bir tencereye alın. Kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırın.
Kaynamaya başlayınca altını kapatın. Tereyağını da ekleyip iyice karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın. Kremayı en az 1 saat kadar buzdolabında bekletin.
Pandispanya için yumurta ve şekeri en az 5 dakika kadar, beyaz köpük gibi oluncaya kadar çırpın.
Sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Ardından elenmiş un, kabartma tozu ve vanilini ekleyin ve güzelce karıştırın.
Karışımı yağlı kağıt serili fırın tepsisine dökün. Spatula yardımıyla üstünü düzeltin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kontrollü bir şekilde 15-20 dakika kadar pişirin.
Piştikten sonra rulo şeklinde sarıp bir bezle örtün ve soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra pandispanyanın içine kremayı sürün. Uç kısmına muzları yerleştirin.
Pandispanyayı yağlı kağıttan ayırarak rulo şeklinde sarın. Kenarlarından kesip düzleştirin ve servis tabağına alın.
Üzerine pudra şekeri serpin. İsterseniz antep fıstığıyla da süsleyebilirsiniz. En az 1-2 saat buzdolabından beklettikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Bu muzlu rulo pasta tarifi ile tatlı sofralarınızın yıldızını yaratın! Hafif, lezzetli ve göz alıcı bu pasta, hem yapımı kolay hem de etkileyici. Muzun doğal tatlılığı ve yumuşacık pandispanyası ile her lokmada unutulmaz bir lezzet deneyimi yaşayacaksınız. Deneyin ve tatlı anlarınızı bu özel tarifle taçlandırın. Herkese afiyet olsun!