Milföy hamuru ile kıymalı börek yapımı, mutfakta geçireceğiniz zamanı minimize ederken, lezzeti maksimize ediyor. Bu basit ve etkili tarifle, herkesi hayran bırakacak börekler yapabilirsiniz.

Kıymalı milföylü börek, pratik mutfak sırları arasında yer alıyor. Bu tarif ile geleneksel börek yapımını unutun ve milföyün pratik dünyasına adım atın! İşte hızlı ve lezzetli tarif...

Elinizde milföy hamuru varsa ve lezzetli bir şeyler yapmak istiyorsanız, kıymalı milföylü börek tarifimiz tam da ihtiyacınız olan şey. Hızlıca hazırlayıp, ağzınıza layık börekler yapın!

Malzemeler

10 adet kare milföy
1 kase un (milföy açmak için)
1 adet yumurta
1 fincan sıvı yağ
30 gr susam ve çörekotu
200 gr kıyma
3 adet soğan
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber, tuz, pul biber ve fesleğen
1/2 demet kıyılmış maydanoz

Hazırlanışı

Kıymayı tavaya alıp pişirin. Kıyılmış soğanları, biberleri ekleyip soteleyin. Salçayı ekleyin ve iyice ezin. Baharatları ekleyin. Ocaktan alın.

Biraz soğuduğunda kıyılmış maydanozları ekleyin. Oda sıcaklığındaki milföyleri alın. 5 tanesini elinizle birleştirip hamur haline getirin. Un ile servis tabağından biraz daha büyük olacak şekilde açın. Bıçakla önce 4 eşit parçaya sonra da 8 parça olacak şekilde kesin. İç malzemeyi yerleştirip uçlarını kapatıp sarın. Diğer 5 milföy içinde aynı işlemi yapın.
Üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımı sürüp çörek otu ve susam serpin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 180 derecede milföyler kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Bu çorbayı deneyen bir daha bırakamıyor! Soğuk kış günlerinde ilaç gibi gelecek Yalancı Paça Çorbası tarifi Bu çorbayı deneyen bir daha bırakamıyor! Soğuk kış günlerinde ilaç gibi gelecek Yalancı Paça Çorbası tarifi

Püf Noktası
Üzerine yumurta yerine 2 çorba kaşığı yoğurt, 1 çorba kaşığı sıvı yağ da kullanabilirsiniz.

Kıymalı milföylü börek tarifi ile mutfakta harikalar yaratmaya hazır olun. Bu pratik ve lezzetli tarif, zamanınızı mükemmel bir şekilde değerlendirmenizi sağlar. Hamur açmanıza gerek kalmadan, kolayca hazırlayabileceğiniz bu börek, hem ailenizi hem de misafirlerinizi memnun edecek. Şimdi fırını ısıtın ve bu eşsiz lezzeti deneyimleyin! Afiyet olsun.