Milföy lezzetini ve pamuk poğaça yumuşaklığını bir arada sunan bu tarif, evde kolayca hazırlayabileceğiniz enfes bir lezzet sunuyor. İç malzemesi olarak peynir kullandığımız bu tarif, tereyağının ağızda dağılan lezzetiyle unutulmaz anlar yaratıyor.

Milföy tadında pamuk poğaça yapımı sandığınızdan çok daha kolay! Bu tarif ile mutfakta harikalar yaratmaya hazır mısınız? Misafirlerinizi şaşırtacak ve herkesin favorisi olacak bu poğaçalar, ağızda dağılan lezzetiyle kahvaltıların yıldızı olacak.

Herkesin beğenisini kazanacak milföy tadında pamuk poğaça tarifiyle tanışın. Bu lezzetli ve pratik tarif, her zaman elinizin altında olacak ve özellikle misafir ağırlamak istediğiniz zamanlarda kurtarıcınız olacak. İşte adımlar ve püf noktaları...

Milföy Lezzetinde Pamuk Poğaça Tarifi

Malzemeler

Hamuru için :

1 küçük paket kuru maya
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta (Sarıları hamurun üzerine sürülecek ve beyazları hamurun içine )
4.5 su bardağı un

Ara katları için

Eritilmiş 200 gram tereyağı veya margarin

İç malzemesi

Peynir

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Milföy Lezzetinde Pamuk Poğaça Nasıl Yapılır?

Öncelikle hamur yoğurma kabına kuru mayamızı ve ılık suyumuzu katıp karıştıralım. Sırasıyla diğer malzemeleri de katalım ununu da katıp yumuşak bi hamur yoğuralım.
Hamurumuzun üzerini kapatalım ve mayalandıralım.
Hamurumuzu dört eşit parçaya bölelim ve yuvarlayarak bezeler yapalım.
İlk bezemizi unlayarak normal yufka büyüklüğünde açalım.
Kenara alalım.
İkinci bezeyi de aynı şekilde açalım ve erittiğimiz yağdan fırçayla üzerine iyice sürtelim ve ilk açtığımız yufkayı yağladığımız yufkanın üzerine serelim onun üzerini de fırça ile yağlayalım.
Yufkamızı rulo yapıp bıçakla 12 eşit parçaya bölelim ve kalan iki bezemizi de aynı şekilde hazırlayalım buzdolabında 15 dakika dinlendirelim amacımız yağ biraz donsun diye.
Çıkartıp kesilen uçlarını elimizle birleştirelim ve bastırıp çay tabağı büyüklüğünde açalım ve ortasına peynirli iç koyup kapatalım ve yağlı kağıt serili tepsimize dizelim ve üzerlerine bez kapatıp yarım saat tepsi mayası yapalım.
Üzerine yumurta sarısı nı hafifçe hamura bastırmadan sürelim.
180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim. 

Milföy lezzetinde ve pamuk gibi yumuşacık poğaçalarla kahvaltılarınız artık daha özel ve lezzetli geçecek. Bu kolay ve pratik tarifi deneyerek, evde milföy tadında enfes poğaçalar yapabilirsiniz. Hem göze hem damağa hitap eden bu poğaçalar, misafirlerinizden tam not alacak. Şimdi fırını ısıtın ve bu eşsiz lezzeti deneyimleyin!