Sütlü tatlıların en ferah hali olan limonlu muhallebi, pratik ve lezzetli yapısıyla sofralarınızın yıldızı olacak. İşte adım adım leziz bir tarif!

Ev yapımı bir tatlı klasiği olan limonlu muhallebinin püf noktaları bu tarifte saklı. Limonun ferahlatıcı etkisiyle ailenizi ve misafirlerinizi şımartın.

Akşamların vazgeçilmezi limonlu muhallebi, hafif ve ferah yapısıyla herkesin favorisi. Bu kolay tarif ile tatlı ihtiyacınızı en lezzetli şekilde karşılayın.

Limonlu Muhallebi Tarifi

Malzemeler

1 litre süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta sarısı
2 adet limon kabuğu rendesi
1 adet limon suyu
1 paket vanilya
Yarım çay kaşığı zerdeçal

Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo

Limonlu Muhallebi Tarifi

Limonlu muhallebi için öncelikle uygun bir tencereye yumurta sarısını alalım. Tel çırpıcı ile yumurtayı güzelce çırpalım.
Üzerine sütü yavaş yavaş ilave ederek çırpmaya devam edelim.
Toz şeker, un, nişasta, zerdeçal ve limon kabuğu rendesini de ilave ederek hiç topak kalmayacak şekilde yine tel çırpıcıyla çırpmaya devam edelim.
Ardından ocağı açalım, muhallebimiz kaynayıp göz göz oluncaya kadar orta ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayalım.
Kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ve vanilyayı ilave edelim.
Birkaç tur daha karıştırdıktan sonra ocağı kapatalım.
Hazırladığımız muhallebiyi kuplara veya kaselere eşit olacak şekilde paylaştıralım.
Oda sıcaklığına geldikten sonra muhallebilerimizi buzdolabına kaldırarak dinlenmeye bırakalım.
Birkaç saat dinlendirdiğimiz limonlu muhallebilerimiz servise hazır.
Üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek bu nefis sütlü tatlınızı servis edebilirsiniz.

Limonlu muhallebi tarifiyle, hem lezzetli hem de hafif bir tatlı deneyimi sunuyoruz. Bu tarif, limonun ferahlatıcı lezzetini muhallebi ile birleştirerek sofralarınıza tazelik ve hafiflik katacak. Pratik ve kolay adımlarla hazırlayabileceğiniz bu muhallebi, hem ailenize hem de misafirlerinize sunabileceğiniz mükemmel bir tatlı seçeneği. Her yudumda limonun verdiği ferahlatıcı his ile bu tatlı, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Şimdiden afiyet olsun!