İzmir bombası, çikolata ve hamurun mükemmel uyumuyla tatlı severlerin kalbini fethetmeye devam ediyor. Artık bu efsane tatlıyı evinizde yapmanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Evde tatlı yapmanın tadını çıkarırken, sevdiklerinizle paylaşacağınız İzmir bombası tarifimizle tanışın. Çayın yanında ya da özel günlerde, herkesi büyüleyecek bu eşsiz lezzeti keşfedin.

İzmir'in efsane tatlısı bomba, şimdi mutfaklarınızı fethetmeye hazır! Kolay ve lezzetli tarifimizle, çikolatanın ve hamurun mükemmel uyumunu evinizde deneyimleyin.

İZMİR BOMBASI TARİFİ

MALZEMELER

Hamuru için:

1.5 su bardağı un
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1.5 yemek kaşığı toz şeker
Yarım bardak su
1 paket vanilya

Dolgusu için:

Sürülebilir çikolata

Supangleyi daha önce hiç böyle denemediniz! Bu gizli malzemeyle Supangle Tarifi bambaşka olacak Supangleyi daha önce hiç böyle denemediniz! Bu gizli malzemeyle Supangle Tarifi bambaşka olacak

TARİF

Öncelikle sürülebilir çikolatayı kaşık yardımıyla yağlı kağıt üstüne 15 adet olacak şekilde koyup dondurucuda 30 dakika dondurun.
Hamur malzemelerinin hepsini derin bir kaba alıp ele yapışmayan (yumuşacık bir hamur) kıvama gelene kadar yoğurun. Yoğurduğunuz hamurun üzerini kapatıp 15-20 dakika buzdolabında dinlendirin.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp incecik açın.
Hamur elinize yapışırsa biraz sıvı yağ ile elinizi yağlayabilirsiniz.
Ortasına donmuş çikolatayı koyup hamuru birleştirin ve ucunda fazla kalanı koparın.
Hamuru elimizde yuvarlayıp şekil verdikten sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında 5-6 dakika pişirin.

İzmir bombası, çikolata ve hamurun ahenkli dansıyla tatlı dünyasının vazgeçilmezlerinden biri. Evde yapımı hem pratik hem de son derece lezzetli olan bu tarifle, tatlı krizlerinize anında çözüm bulabilir, sevdiklerinizle paylaşmanın mutluluğunu yaşayabilirsiniz. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın!