Mükemmel kıvamda yoğurt elde etmek artık çok kolay! Sağlıklı, lezzetli ve besleyici ev yapımı yoğurt için bu tarifi deneyin.

Sağlıklı beslenmenin en güzel yollarından biri, ev yapımı yoğurt. Bu tarifle, yoğurdunuzun kıvamı her zaman istediğiniz gibi olacak.

Taş gibi yoğurt mayalama tarifi ile mükemmel sonuçlar elde edeceksiniz. Sağlıklı ve lezzetli yoğurtlarınızla, sofralarınıza tazelik katacaksınız.

Malzemeler:

2 litre süt (tercihen günlük süt)
2 yemek kaşığı yoğurt (maya olarak kullanmak için)
1 çay kaşığı tuz (isteğe bağlı, kıvamı artırmak için)

Bu lezzeti denemeyen pişman oluyor! Çocukluğunuzun tatlı anılarını canlandıracak Köstebek Pasta tarifi Bu lezzeti denemeyen pişman oluyor! Çocukluğunuzun tatlı anılarını canlandıracak Köstebek Pasta tarifi

Tarifi

Sütü derin bir tencereye alın ve kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Süt kaynadıktan sonra ocaktan alın ve 40-45°C'ye düşene kadar soğumaya bırakın.

Küçük bir kasede yoğurdu alın ve üzerine 1-2 yemek kaşığı ılık süt ekleyerek iyice karıştırın. Tuz eklemek isterseniz bu aşamada ekleyebilirsiniz. Bu işlem yoğurdun kıvamını inceltecek ve mayalanmayı kolaylaştıracaktır.

Hazırladığınız yoğurt karışımını ılık süte ekleyin ve tahta kaşıkla iyice karıştırın. Karışımı homojen hale getirdikten sonra tencerenin kapağını kapatın.
Tencereyi kalın bir battaniye veya havlu ile sararak 6-8 saat boyunca oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın. Bu süre zarfında yoğurdu hareket ettirmemeye özen gösterin.

Mayalanma süresi sonunda yoğurdu buzdolabına kaldırarak en az 2 saat soğutun. Soğuyan yoğurdunuz taş gibi kıvamda olacak! 

Bu ev yapımı yoğurt tarifi ile sağlıklı ve lezzetli yoğurtlarınızı kendiniz yapabilirsiniz. Adım adım takip edeceğiniz bu yöntemle, mükemmel kıvamda taş gibi yoğurtlar elde edecek, sağlıklı beslenmenin keyfini çıkaracaksınız. Hemen bu tarifi deneyin ve taze yoğurdun farkını hissedin. Afiyet olsun!