Gazel Böreği, mutfakta sanat yaratmak isteyenler için birebir! Hem göze hem damağa hitap eden bu lezzet, çay saatlerinizin olmazsa olmazı olacak. İşte adım adım Gazel Böreği yapımı...

Lezzetli bir hamurişi arayışında mısınız? Gazel Böreği, zengin iç harcı ve kolayca hazırlanan hamuru ile mutfakta fark yaratmanızı sağlayacak. Bu tarifi deneyin, farkı hissedin!

Gazel Böreği ile tanışın: Çıtır çıtır dışı ve zengin iç malzemesi ile her ısırıkta aşkı hissedin! Bu özel tarif, misafirlerinizi şımartacak ve onlara unutulmaz lezzet anları yaşatacak.

MALZEMELER

Hamuru için

3 su bardağı un
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı eritilmiş tereyağı
İç malzeme
250 gr kıyma
30 gr sıvıyağ
2 haşlanmış patates
2 soğan
3 dal maydanoz
Yarım su bardağı buğday nişastası
1 yumurtanın sarısı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

Üzeri için

1 yumurtanın sarısı
3 çorba kaşığı sıvıyağı

Osmanlı mutfağının eşsiz tatlısı: Şerbetini tam çeken Şekerpare tarifi Osmanlı mutfağının eşsiz tatlısı: Şerbetini tam çeken Şekerpare tarifi

TARİF

YapılırUnu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp su, yoğurt, sıvıyağ, yumurta ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.
Üzerini nemli bir bezle örtüp 1 saat dinlendirin. Dinlenen hamuru 2 eşit bezeye ayırın. Bezeleri üzerlerine nişasta serpiştirerek merdane ile tabak büyüklüğünde açın.
Açtığınız hamurların üzerlerine eritilmiş ılık tereyağı sürüp üst üste yerleştirin. Merdane ile yufka inceliğinde büyük bir hamur açın.
Hamuru ortadan ikiye kesin. İç malzeme için, soğanları soyup doğrayın. Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı soteleyin. Kıymayı ilave edip 5 dakika karıştırarak kavurun.
Patatesleri iri küpler şeklinde doğrayıp kıymaya ekleyin. 5 dakika daha pişirin. Tuz, karabiber ve kıyılmış maydanozu ilave edip tatlandırın.
Ocaktan alıp soğumaya bırakın. İç malzemeyi hazırladığınız yarım hamurların üzerine yayın. Geniş rulo şeklinde sarıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
Yumurta sarısı ile sıvıyağı karıştırıp böreklerin üzerlerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak servis yapın.

Gazel Böreği, özel günlerinizi ve çay saatlerinizi şenlendirecek, her lokmada lezzet sunacak bir tariftir. Bu tarif ile mutfakta çıtır çıtır bir başarıya imza atabilir, sevdiklerinizle lezzet dolu anlar geçirebilirsiniz. Unutmayın, mükemmel bir börek, sevgiyle hazırlanır ve keyifle yenir. Herkese afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi