MALZEMELER

2 adet tavuk göğüs
Buttermilk için malzemeler
1 su bardağı krema – 200 ml.
¼ su bardağı süt
1 adet limon kabuğu rendesi
1 adet limonun suyu
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
Tuz
Karabiber

Bulamak için malzemeler

100 gram panko – kalın ekmek kırıntısı
3 – 4 diş sarımsak
100 gram parmesan ya da eski kaşar peyniri– rende
2 yemek kaşığı toz kırmızı biber
Tuz
Karabiber

TARİF

Tavuklarınızı kesmek için;
Tavuğunuzun yan tarafından bıçağınızla bir çizik atın ve devam ettirerek kesin.
Böylece 1 dilim tavuktan 2 dilim elde etmiş olacaksınız.
Diğer tavuğu da aynı şekilde hazırlayın ve kenarda bekletin.
2 dilim tavuktan toplam 4 dilim tavuk elde etmiş olacaksınız.

Buttermilk için;

Bir karıştırma kabında krema, süt, limon kabuğu rendesi, limon suyu, üzüm sirkesi, tuz ve karabiberi bir çırpma teli yardımıyla karıştırın.
Hazırladığınız tavuklarınızı buttermilk harcınızın içerisine alıp 10 dakika bekletin.

Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo

Bulama harcı için;

Büyük ve dikdörtgen bir kapta panko, ezilmiş sarımsak, rendenin ince tarafıyla rendelenmiş parmesan, toz kırmızı biber, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın.

Birleştirmek için;

Buttermilk harcından çıkardığınız tavuklarınızı hazırladığınız karışıma her yerine bulaşacak şekilde bulayın.
Fırın tepsinizin içerisine teli yerleştirin ve hazırladığınız tavuklarınızı telin üzerine yerleştirin.
200 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.

Fırında şinitzel tarifi, sağlıklı ve lezzetli bir alternatif arayanlar için ideal bir seçenektir. Hem pratik hem de çıtır çıtır bir sonuç sunan bu tarif, özellikle patatesle harika bir uyum sergiliyor. Misafirlerinizin ve ailenizin beğenisini kazanacak bu fırında şinitzel tarifi ile mutfakta fark yaratmaya hazır olun. Deneyin, lezzetine doyamayacaksınız!