Ceviz ve unun mükemmel uyumuyla hazırlanan cevizli un helvası, hem pratik hem de lezzetli bir seçenek. Bu özel tarif ile mutfakta harikalar yaratın. İşte gerekli malzemeler ve püf noktaları.

Ev yapımı cevizli un helvası, her zaman sofralarımızın vazgeçilmezi olmuştur. Bu sıcacık ve lezzetli kurabiyenin tarifi, malzemeleri ve yapılışı burada.

Cevizli un helvası, çocukluğumuzun ve yetişkinliğimizin favori lezzetlerinden biri. Bu basit ve lezzetli tarifle, anne köftesini evde kendiniz yapabilirsiniz. İşte tarifin tüm detayları.

Cevizli Un Helvası Tarifi

İzmir'in damak çatlatan lezzeti: Tatlı anlarınıza renk katacak Kardelen Tatlısı tarifi İzmir'in damak çatlatan lezzeti: Tatlı anlarınıza renk katacak Kardelen Tatlısı tarifi

Malzemeler

100 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
Yarım su bardağından biraz fazla kırılmış ceviz

Şerbeti İçin;

2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı sıcak su ya da süt

Cevizli Un Helvası Tarifi

Un helvasının yapımı için, bir kasede sıcak su ya da sütü ve toz şekeri karıştıralım. Şekerin erimesi yeterli olacaktır.
Uygun bir tencereye tereyağı ve sıvı yağı alarak eritelim.
Yağ eridikten sonra unu ilave ederek tahta kaşıkla karıştıralım ve 15 dakika kadar kavuralım. (un kahverengi olana kadar).
Un yeterince kavrulduktan sonra cevizleri ekleyelim ve 1-2 dakika daha kavuralım.
Un kavrulduktan sonra şerbeti yavaş yavaş ilave edelim ve şerbetini çekene kadar sürekli karıştıralım. (top top olmasın diye).
Hazır hale gelen helvamızı ocaktan aldıktan sonra çorba kaşığıyla şekil verelim.
Un helvası tarifimiz servise hazır.

Cevizli un helvası tarifimizi deneyin ve bu eşsiz lezzeti sevdiklerinizle paylaşın. Kolay ve lezzetli bu tatlı, özel günlerinizde veya sıradan bir akşam yemeğinde sofralarınıza şıklık katacak. İster sıcak ister soğuk servis yapın, her lokmada memnuniyet garantili. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi