Az malzeme ile büyük mutluluklar yaratmanın yolu damla çikolatalı kurabiyeden geçiyor. Bu basit adımları takip ederek, misafirlerinize ve ailenize unutulmaz anlar yaşatabilirsiniz.

Bu tarifi deneyen sürekli yapmak istiyor: Dillere destan Lor Tatlısı tarifi Bu tarifi deneyen sürekli yapmak istiyor: Dillere destan Lor Tatlısı tarifi

Damla çikolatalı kurabiye, çay saatlerinize eşlik edecek en lezzetli tariflerden biri. Hem kolay yapımı hem de muhteşem tadıyla, herkesin gönlünü fethedecek.

Bu tarif, damla çikolatalı kurabiye yapmanın püf noktalarını açığa çıkarıyor. Enfes lezzeti ve pratik yapılışıyla, mutfakta geçireceğiniz zamanı keyfe dönüştürecek.

MALZEMELER

250 gram margarin
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yeteri kadar un (yaklaşık 4,5 su bardağı)

Üzeri için;

Damla Çikolata

TARİF

Uygun bir kap içerisine aldığımız oda sıcaklığındaki margarini sıvı yağ ile iyice krema kıvamına getirelim.
Ardından un hariç diğer malzemeleri de ekleyip karıştıralım. Kontrollü şekilde unumuzu da ekleyelim. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olsun.
Hamurumuzu dolapta yaklaşık bir yarım saat kadar dinlendirelim.
Dinlenen hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp üzerine damla çikolatası veya kurabiye çikolatası koyalım.
Damla çikolatalı kurabiyelerimizi 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirelim. Üzeri çok az pembe olurken çıkaralım.

Damla çikolatalı kurabiye, pratikliği ve lezzetiyle mutfakların vazgeçilmez tariflerinden biri olmaya devam ediyor. Bu tarif ile siz de kısa sürede harikalar yaratabilir, kendinizi ve sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Unutmayın, iyi yemekler iyi anılar demektir. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi