Evde lezzetli bir kazandibi yapmaya hazır mısınız? Bu tarif, sütün ve tarçının eşsiz uyumu ile misafirlerinizi mest edecek!

Kazandibi, yapımı kolay gibi görünse de ustalık isteyen bir tatlıdır. İşte, evde mükemmel kazandibi yapmanın tüm sırları bu yazıda!

Misafirlerinize sunabileceğiniz hafif ve lezzetli bir tatlı arıyorsanız, ev yapımı kazandibi tarifimiz tam size göre. Şimdi bu geleneksel lezzeti keşfedin!

KAZANDİBİ TATLISININ TARİFİ:

MALZEMELER

6 su bardağı süt
3 yemek kaşığı pirinç unu
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı tarçın

Servisi için;

Bir yemek kaşığı tarçın 

YAPILIŞI

Bir tencerenin içine süt, pirinç unu, mısır nişastası ve toz şekeri ekleyerek çırpma teli yardımı ile çırpın. 

Tencere içindeki malzemeler iyice karıştıktan sonra karışımı ocağın üzerine alın. 

Karışım katılaşmaya ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar durmadan karıştırın. 

5 dakikada mükemmel lezzet: Revaniyi bir kere bu tarifle yapanlar bir daha başka tarif aramıyor 5 dakikada mükemmel lezzet: Revaniyi bir kere bu tarifle yapanlar bir daha başka tarif aramıyor

Muhallebi kıvam almaya başlayınca ocağın altını kapatın ve muhallebinin içine tereyağı atın ve erimesi için hızlıca karıştırın. 

YAKMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR? 

Kazandibinin en önemli özelliği dibinin yanık olmasıdır. Bu yanık tat kazandibine ayrı bir lezzet katar. Yakma işleminin püf noktası şu şekildedir: 
Geniş bir tepsiyi ocağın üzerine alın ve ocağın altını yakın. 
Hazırlanan kazandibi muhallebisinden bir kepçe alın ve tepsinin üzerinde tarçın ve pudra şekeri ile karıştırın. 
Karışımı tepsinin üzerine iyice yayın ve tepsiyi çevire çevire pudra şekeri, tarçın ve muhallebiyi pişirin. Bu işlemden sonra karışım esmerleşecektir. 
Daha sonra tüm muhallebiyi iyice tepsinin tabanına yaydığınız karışımın üzerine dökün ve bir spatula yardımı ile üstünü düzeltin. 
Tatlıyı, buzdolabında yaklaşık 3 saat bekletin. 
Tatlının tamamen soğuduğundan emin olduktan sonra tatlıyı, şeritler halinde kesin ve rulo şeklinde sarın. 
Tatlıları servis tabağına alın ve tarçınla servis edin. 

Kazandibi, Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biri olarak bilinir ve şimdi bu lezzeti evinizde de yaşamanın zamanı geldi. Tarifimizi takip ederek, kıvamı ve lezzeti tam yerinde bir kazandibi hazırlayabilirsiniz. Her lokmada geleneksel tatların ve sütün hafifliğinin keyfini çıkarın. Misafirleriniz bu tatlı karşısında hayran kalacak ve kesinlikle daha fazlasını isteyecek. Deneyin, lezzetin bu eşsiz harmonisini sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!