Pişi yapmanın zor olduğunu mu düşünüyorsunuz? Aslında, birkaç basit adımla evde nefis pişiler yapabilirsiniz. Bu tarifte, adım adım pişi yapımını anlatarak, sizin de lezzetli ve kabarık pişiler yapmanızı sağlayacağız.

Kahvaltı sofralarınızı süsleyecek mayalı pişi tarifi ile karşınızdayız. Yumuşacık ve kabaran pişi yapmak artık çok kolay. Sadece birkaç malzeme ve biraz zaman ayırarak harika pişiler hazırlayabilirsiniz.

Anne tarifleri her zaman özeldir. Geleneksel yöntemlerle hazırlanan pişi tarifimizle, anne eli değmiş gibi lezzetli pişiler yapabilirsiniz. Bu tarifte, pişinin tüm püf noktalarını ve ipuçlarını bulacaksınız.

Kabarmalara Doymayan Pişi Tarifi

Malzemeler:

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

3 su bardağı süt
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı şeker
1,5 yemek kaşığı tuz
6 su bardağı un (Yumuşak kıvam olacak)
Toparlamak için: 4 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı:

Sütü ocağa alıp ılıtalım derin bir kaba maya ve şekeri alalım. Üzerine ılıttığımız sütü döküp karıştıralım. Unu yavaş yavaş ilave edip yoğuralım. Yumuşak bir kıvam elde edicez. En son sıvı yağ ile hamuru toparlayalım. Mayalanmaya bırakalım. 45 dk mayaladıktan sonra hamurdan parçalar alarak beze yapalım. 15 dk da bezeleri mayalandıralım. Hafif un serperek bezeleri ezelim. Kızdırılmış sıvı yağa bezeyi alıp hızlıca tavayı ileri geri sallayalım. Ters çevirip kızartalım.

Yumuşacık ve kabaran pişiler yapmak için artık tüm sırları biliyorsunuz. Bu tarifler sayesinde, kahvaltı sofralarınızı şenlendirebilir ve sevdiklerinize lezzetli anlar yaşatabilirsiniz. Herkesin favorisi olacak bu pişi tarifleri, pratik yapımı ve mükemmel lezzeti ile vazgeçilmeziniz olacak. Afiyet olsun!