Evde lavaş yapmanın en kolay yolunu mu arıyorsunuz? Bu pratik tarifle, yumuşacık lavaşları sadece 20 dakikada hazırlayabilirsiniz. Sıcak suyun hamura kattığı esneklik ve yumuşaklık sayesinde, sofralarınıza lezzetli ve taze lavaşlar ekleyin.

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

Kahvaltıdan akşam yemeğine kadar her öğünde kullanabileceğiniz yumuşacık lavaşları evde hazırlamak artık çok kolay. Un, tuz, sıvı yağ ve sıcak suyla yapabileceğiniz bu tarif, pratikliği ve lezzetiyle öne çıkıyor.

Evde yumuşacık lavaş yapmanın püf noktalarını öğrenmek ister misiniz? Bu adım adım tarifle, kısa sürede nefis lavaşlar hazırlayabilirsiniz. Sıcak suyun hamura kattığı yumuşaklıkla, lavaşlarınız her zaman taze ve lezzetli olacak.

Malzemeler:

6 su bardağı un
1,5 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı sıcak su

Yapılışı:

Uygun bir kaba un ve tuzu alıp karıştırarak orta kısmı çukurlaştıralım.
Ardından çukur kısma sıvı yağ ve sıcak suyu ilave edelim. Kenarlardaki hamuru yavaş yavaş suya katarak yoğurmaya başlayalım. Hamur toparlanıncaya kadar yoğurmaya devam edelim.
Hamurumuzu un serptiğimiz tezgaha alalım ve toparlayalım.
Streç filmden bir parça alalım. Hamuru ortasına yerleştirerek iyice saralım ve 20 dakika kadar dinlenmesi için bekletelim.
Sürenin sonunda hamuru tezgaha alarak önce ikiye keselim. Daha sonra toplamda 16 eşit parça olacak şekilde bölelim.
Hamur parçalarını elimizde yuvarlayarak beze haline getirelim. Her bir bezeyi un serptiğimiz tabağa dizelim.
Bu arada bezelerin kurumaması için üzerlerini temiz bir bez ile kapatalım.
Bezelerden birini alarak oklavayla açmaya başlayalım. Yapışmaması için tezgaha ya da hamurun üzerine her seferinde biraz un serpelim.
Bezelerimizi tavanın boyutunda açtıktan sonra hamurun fazla ununu alalım ve yağsız tavaya yerleştirelim.
Altı kızarıp üzeri hafif hafif göz göz olmaya başlayınca tersini çevirerek pişirmeye devam edelim. Tüm bezeler bitinceye kadar lavaşları hazırlayıp tavada pişirmeye devam edelim. Ekmeklerimizi temiz bir bez arasında bekletelim.
En son ekmeklerin altına ve üstüne sprey şişeyle su sıkalım.

Evde yumuşacık lavaş yapmak, bu pratik tarif sayesinde çok kolay. Sıcak suyun hamura kattığı yumuşaklık ve esneklik sayesinde, lavaşlarınız her zaman taze ve lezzetli olacak. Un, tuz, sıvı yağ ve sıcak su ile kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu tarif, her öğünde keyifle tüketebileceğiniz lavaşları sofralarınıza getirecek. Deneyin ve sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!