Sodalı poğaça, kahvaltılarınızı veya çay saatlerinizi şenlendirecek, lezzetli ve pratik bir tariftir. Maden suyunun hamura kattığı hafiflik sayesinde, bu poğaçalar ağızda dağılır.

Bu sodalı poğaça tarifi, evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz ve tüm ailenizin bayılacağı bir lezzet sunar. Maden suyu ile hazırlanan bu poğaçalar, özellikle kahvaltılarda ve özel günlerde vazgeçilmeziniz olacak.

Lor peyniri dolgusuyla zenginleştirilmiş bu sodalı poğaça, yumuşak dokusu ve lezzetiyle öne çıkar. Her bir ısırıkta kendinizi şımartın ve bu kolay tarifle mutfakta harikalar yaratın.

Sodalı Poğaça Tarifi için Malzemeler

1,5 su bardağı süt (sıcak)
1 şişe maden suyu
2,5 tatlı kaşığı şeker
1 paket kuru maya
2 adet yumurta (akı içine, sarısı üzerine)
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
7-7,5 su bardağı un

i̇çi için;

lor peyniri

üzeri için;

yumurta sarısı
susam
çörek otu

Sodalı Poğaça Nasıl Yapılır?

Sıcak sütü yoğurma kabına alın ve üzerine maden suyunu döküp ılık hale getirin.
Üzerine kuru maya ve şekeri ekleyip karıştırın.
Diğer malzemeleri de ekleyerek karıştırın.
Unu azar azar eleyerek ilave edin ve yumuşak ele yapışan bir hamur elde edin.
Hamurun üzerini örtüp 1 saat mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamuru biraz daha yoğurup mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
İsterseniz sade yapıp yuvarlayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin; ya da içli yapmak isterseniz açıp iç malzeme koyup istediğiniz şekli verin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, iki tepsi kullanarak fanlı ayarıyla kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Eğer tek tepsi kullanıyorsanız alt üst ayarda pişirin.
Fırından çıkarıp üzerine temiz bir havlu örtüp 10 dakika dinlendirin ve servis yapın.

Herkesin beğenisini kazanacak tarif: Yemeye doyamayacağınız Sarımsaklı Ekmek Herkesin beğenisini kazanacak tarif: Yemeye doyamayacağınız Sarımsaklı Ekmek

Son olarak, sodalı poğaça tarifi ile mutfakta harikalar yaratmaya hazır olun. Bu tarif, hem göze hem de damağa hitap eden eşsiz bir lezzet sunar. Deneyimlerinizi ve bu tarif hakkındaki düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın. Herkese afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi