Evinizde restoran kalitesinde bir Adana kebap yapmak ister misiniz? İşte adım adım tarif ve püf noktaları...

Adana kebabının restoranlardaki tadına ulaşmanın yolu çok basit. Sadece 180 gram dinlendirilmiş yağlı kuzu eti ve birkaç malzemeyle lezzetli Adana kebabı yapabilirsiniz.

ADANA KEBAP TARİFİ

MALZEMELER

180 gram dinlendirilmiş yağlı kuzu eti
1 adet kapya biber
2 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı tuz
1 adet domates
2 adet köy biberi
1,5 santimetre eninde kebap şişleri

ADANA KEBAP NASIL YAPILIR?

Öncelikle dinlendirilmiş kuzu etine tuz ekliyoruz ve zırhtan çekiyoruz.

Kırmızı kapya biberleri de zırhta çekiyoruz ete katıyoruz. Üstüne de kırmızı toz biber ilave ediyoruz.

Tüm malzemeler birbirleriyle özdeşleşene kadar yoğurmaya devam ediyoruz.

Daha sonra hazırlanan harçtan avuç içini dolduracak kadar bir kıyma alıyoruz ve şişe tutturuyoruz. Bu aşamada kıymaların düşmemesi için elinizi ara ara bir miktar ıslatıyoruz. Kıymaya dizilen kebabın her yeri aynı kalınlıkta olmalıdır.

Diğer şişlere de domates ve biber diziyoruz.

Etleri kurutmadan dış renkleri dönene kadar pişiriyoruz.

Sonrasında yanında servis edilecek olan soğanları doğruyoruz sumak ile lezzetlendiriyoruz.

Lavaşlarımızı servis tabağına seriyoruz ve pişen etleri üzerine alıyoruz.

Etlerin kenarlarına közlenen biber ve domatesleri diziyoruz. Kebabın ortasında kalan boşluğa da soğanları ilave ediyoruz.

Tarifimiz hazır deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.

PÜF NOKTALARI

Etlerimizin orta derecede yağlı olmasına dikkat etmeliyiz.

Kebabın etinin içerisine bir miktar kuyruk yağı ilave edebiliriz.

Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak

Közün içine bir baş sarımsak atabiliriz.