Ispanaklı gül böreği: Bu böreği yiyen bir daha bırakamıyor! Evde kolayca hazırlayabileceğiniz, herkesin bayılacağı Ispanaklı Gül Böreği tarifi...
 

Çıtır Börek Tarifi

MALZEMELER

4 adet yufka

Sosu için:

5 kaşık yoğurt

Yarım çay bardağından az fazla sıvı yağ

İç harcı için:

1 kilo ıspanak

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

1 adet küçük kuru soğan

1 Küçük kase beyaz peynir

1 yemek kaşığı salça

Pul biber

Karabiber

Tuz

Üzeri için:

1 yumurta sarısı

Çörek otu

Çıtır Börek Nasıl Yapılır?

Öncelikle ıspanaklarımızı çok iyi yıkayalım ve doğrayalım.

Karıştırma kabına ıspanakları, soğanı, salçayı, pul biberi, karabiberi, tuzu ve peyniri koyalım.

İyice harcımızı harmanlayalım. Yufkamızı tezgahın üzerine koyup 4 eşit parçaya bölelim.

Bir kasede de sosumuzu hazırlayalım. Kaseye yoğurdu ve sıvıyağı alıp karıştıralım.

Bu karışımı yufkamıza sürelim. Yufkanın geniş kısmına ıspanaklarımızı koyalım.

Rulo şeklinde böreğimizi sarıp gül şekline getirelim.

Bütün yufkalar bitene kadar bu işleme devam edelim

 Fırın tepsisine dizdiğimiz böreklerin üzerine kalan sosumuzun içine yumurta sarısı ekleyip, bu karışımı böreklerin üzerine sürelim.

Böreklerin üzerine çörek otu serpelim. Önceden ısıtılmış fırında böreklerin üzeri kızarana kadar pişirelim.

Pişen böreklerimizi fırından çıkaralım.

AFİYET OLSUN...