Evde su böreği yapmak zor mu geliyor? Endişelenmeyin! Pratikliği ve lezzetiyle ön plana çıkan tavada su böreği tarifimizle, bu düşünceyi unutacaksınız.

Tavada su böreği, kıymalı, patatesli veya peynirli seçenekleriyle hem kahvaltıların hem de çay saatlerinin yıldızı olmaya aday. İşte herkesin yapabileceği kolay bir tarif!

Pratik ve lezzetli bir börek arayışındaysanız, tavada su böreği tam size göre. Bu tarif ile evde kolayca ve hızlı bir şekilde su böreği yapabilirsiniz.

MALZEMELER

3 adet yufka
1 kase peynir
Sosu için:
1/2 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt

Pişirmek için:

1 yemek kaşığı tereyağı

Ağızda dağılan lezzet: Herkesin börekçiden aldığınızı zannedeceği Kol Böreği tarifi Ağızda dağılan lezzet: Herkesin börekçiden aldığınızı zannedeceği Kol Böreği tarifi

TARİF

Sos malzemelerini bir kabın içerisine alın, çatal ya da tel çırpıcı yardımıyla güzelce çırpın.
Tavayı tereyağı yardımıyla güzelce yağlayın. İlk yufkayı tavaya serin. Yufkanın kenarlarını dışarıya doğru sarkıtın.
Diğer yufkaları 6 eşit parçaya bölün. 12 parça yufka elde etmiş olacaksınız. Yufkaları sosa bulayın. Tavaya yerleştirin. Aralarına da peynirleri serpiştirin.
Kenarlardan taşan yufkaları diğer yufkaların üzerine kapatın. Kalan sosu üzerine gezdirip tavanızı ocağa alın.
Tavanın kapağını kapatın ve 10 dakika kadar pişirin. Renginin kızarmış olup olmadığını kontrol edin.
Böreğin alt kısmı kızarınca tavanın kapağı yardımıyla elinizi yakmamaya özen göstererek böreğinizin ters çevirip kapağın üzerine aktarın. Böylelikle kızarmış kısmı üst tarafta kalacaktır.
Ardından tavanızı yeniden yağlayın. Böreğinizi kapağın üzerinden tavaya kaydırın.
Tavanın kapağını kapatın ve kısık ateşte 15-20 dakika kadar pişirin. Ardından böreğinizi tavadan servis tabağına aktarın. Dilimleyerek sıcak sıcak servis edin.

Tavada su böreği, evde kolayca hazırlayabileceğiniz, dışı çıtır içi yumuşacık bir lezzet sunuyor. Hem kahvaltılarda hem de çay saatlerinde severek tüketebileceğiniz bu börek, pratikliği ve lezzetiyle mutfakta geçirdiğiniz zamanı keyifli hale getirecek. Peynirli klasik versiyonuyla başlayabilir, zamanla kıymalı veya patatesli çeşitlerini de deneyerek tarifinizi çeşitlendirebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi