Yazın sıcak günlerinde tatlı krizlerinizi gidermek için ferahlatıcı bir lezzet arıyorsanız, İrmikli Yaz Tatlısı tam size göre. Hem hafif hem de pratik olan bu tatlı, muz ve çilek lezzetiyle taçlanıyor. İşte size adım adım İrmikli Yaz Tatlısı tarifi!

Sıcak yaz günlerinde serinleten bir tatlı arıyorsanız, İrmikli Yaz Tatlısı tarifimizi mutlaka denemelisiniz. Hem hafif hem de pratik yapımıyla bu tatlı, yaz aylarında tatlı krizlerinize çözüm olacak. Lezzeti ve ferahlatıcı etkisiyle favoriniz olacak bu tarif için malzemeler ve yapılış adımları burada!

Yaz aylarında ferahlatıcı bir tatlı arıyorsanız, İrmikli Yaz Tatlısı tam size göre. Hem hafif hem de pratik yapımı ile bu tatlı, sıcak günlerde sizi serinletecek. Muz ve çilek ile zenginleştirilmiş bu tarif, yaz tatlılarınıza yeni bir soluk getirecek. İşte adım adım İrmikli Yaz Tatlısı yapımı!

İrmikli Yaz Tatlısı Tarifi

Malzemeler

1 litre süt
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket vanilya

Süslemek İçin:

2 adet muz
10-15 tane çilek

Üzerine:

Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu

1 paket muzlu bitkisel jel

Yapılışı

1. Tatlı Karışımının Hazırlanması

Tencereye süt, irmik ve şekeri alıp karıştırarak kaynayana kadar pişirin.
Kaynadıktan sonra tencerenin altını kapatın ve vanilya ile hindistan cevizini ilave ederek karıştırın.

2. Karışımın Soğutulması

Hazırlanan karışımı cam tepsiye dökün ve eşit olacak şekilde yayın.
Karışımı buzdolabında yarım saat kadar bekletin.

3. Meyvelerin Hazırlanması

Bu sırada muz ve çilekleri dilimleyin.
Soğuyan tatlının üzerine dilimlediğiniz muz ve çilekleri sıra sıra dizin.

4. Jelin Hazırlanması

Bitkisel olan jeli hazırlayın ve tatlının üzerine dökün.
Tatlıyı yaklaşık 3-4 saat kadar buzdolabında bekletin.

5. Servis

Dolapta soğuyan tatlıyı dilimleyerek servis edin.

İrmikli Yaz Tatlısı, sıcak yaz günlerinde sizi ferahlatacak ve tatlı krizlerinize çözüm olacak. Hem hafif hem de pratik olan bu tatlı, meyvelerle süslenerek lezzetini iki katına çıkarıyor. Sevdiklerinizle paylaşarak yazın keyfini çıkarın. Afiyet olsun!