Leblebi tozlu kurabiye, geleneksel tatları modern mutfaklara taşıyan enfes bir lezzet. Sadece dört malzeme ile kolayca hazırlanan bu kurabiye, çay saatlerinizi şenlendirecek. Çorumluların vazgeçilmezi leblebi tozlu kurabiye tarifi ile mutfağınızda harikalar yaratın.

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

Leblebi tozlu kurabiye, saray helvasını aratmayacak lezzetiyle çay saatlerinize yeni bir tat katacak. Sadece dört malzemeyle hazırlayabileceğiniz bu pratik tarif, ağızda dağılan dokusuyla herkesin favorisi olacak. Leblebi tozlu kurabiye tarifini hemen deneyin!

Tatlı krizlerinizin yeni favorisi olacak leblebi tozlu kurabiye, pratik yapımı ve enfes tadıyla mutfağınıza geliyor. Çorumluların bayıldığı bu geleneksel lezzeti evde kolayca hazırlayabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. İşte, leblebi tozlu kurabiye tarifi!

Malzemeler

Hamur İçin:

1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı leblebi tozu (rondodan geçirilecek)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1,5 - 2 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Üzeri İçin:

Sarı leblebi

Leblebi Tozlu Kurabiye Nasıl Yapılır?

1. Hazırlık Aşaması

Leblebiyi rondodan geçirerek leblebi tozu haline getirin.

2. Hamurun Yapımı

Geniş bir karıştırma kabında sıvı yağ ve pudra şekerini iyice karıştırın.
Üzerine leblebi tozunu ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.

3. Şekillendirme

Hamurdan ceviz büyüklüğünde küçük parçalar alıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Kurabiyelerin ortalarına birer sarı leblebi yerleştirin.

4. Pişirme

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kurabiyeleri 10-15 dakika pişirin. Her fırın farklı pişirme süresine sahip olabileceği için dikkatli olun.
Kurabiyelerin üzeri çatlamaya başlayınca kızarmasını beklemeden fırından çıkarın.

5. Servis

İlk piştiğinde yumuşak olan kurabiyeleri sıcaklığını kaybetmeden dokunmayın. İlk sıcaklığı geçtikten sonra servis tabağına alın.

Leblebi tozunun muhteşem lezzetiyle hazırlanan bu kurabiyeler, saray helvasını aratmayacak. Hem pratik hem de lezzetli olan bu tarifle ağızda dağılan kurabiyeler yaparak sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Afiyet olsun!