Türk mutfağının en sevilen şerbetli tatlılarından biri olan tulumba tatlısını evde yapmanın tam zamanı! Bu kolay tarifle, herkesi etkileyin.

Ev yapımı tulumba tatlısı ile tatlı krizlerinize lezzetli bir çözüm getirin. Adım adım tarifimizle şerbetli tatlı yapmanın keyfini çıkarın!

Şerbetli tatlıların vazgeçilmezi tulumba tatlısını evinizde yapmaya ne dersiniz? Bu basit ve lezzetli tarif ile mutfakta harikalar yaratın.

MALZEMELER

2 su bardağı (tepeleme) un
2 çorba kaşığı pirinç unu
100 gr margarin
1.5 su bardağı su
Bir tutam tuz
2 çorba kaşığı ararot
1 çorba kaşığı toz şeker
6 yumurta

Bu tarif sayesinde bir daha fırına gitmeyeceksiniz! Lezzetli Kruvasan yapmanın en basit yolları Bu tarif sayesinde bir daha fırına gitmeyeceksiniz! Lezzetli Kruvasan yapmanın en basit yolları

kızartmak için;

Ayçiçeği yağı

Şerbeti için;

4 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
2 çorba kaşığı limon suyu

TARİF

Şerbeti için şeker ve suyu sos tenceresinde şeker iyice eriyip su ağırlaşıncaya kadar kaynatın. Limon suyunu ilave edip ocaktan alın. Soğumaya bırakın.
Tereyağını tencerede eritin. 1.5 bardak su ekleyip bir taşım kaynatın. Unu azar azar ilave ederek 10 dakika kavurun. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
Ilınınca yumurtaları teker teker ekleyerek karıştırın. Bir tutam tuz, pirinç unu ve ararotu ekleyip karıştırın. Cıvık hamuru ucu tulumba tatlısı duyu takılmış sıkma torbasına aktarın.
Ayçiçeği yağını orta hararetli ateşte ısıtın. Tatlı hamurundan yağın içine 5 santim uzunluğunda sıkın.
Tencereyi sallayarak kızartın. Kızaran hamurları sıcakken soğuk şerbetin içinde 15 dakika bekletin. Soğuduktan sonra servis yapın.

İşte evde tulumba tatlısı yapmanın tüm püf noktaları! Bu adımları takip ederek, geleneksel Türk mutfağının bu eşsiz lezzetini evinizin konforunda yaratabilirsiniz. Her lokmada ağızda eriyen bu tatlı, hem ailenizi hem de misafirlerinizi memnun edecek.