Meze sofralarının vazgeçilmez lezzeti haydari, evde yapımıyla da oldukça pratik. Sarımsaklı ve yoğurtlu bu eşsiz lezzeti evinizde denemeye ne dersiniz? İşte kolay bir tarifle haydari yapmanın sırları.

Ev yapımı mezelerin tadı bir başkadır, özellikle de haydari gibi lezzetli ve iştah açıcı bir meze söz konusu olduğunda. Sarımsak ve yoğurtla hazırlanan bu basit tarifle, meze sofralarınızı zenginleştirebilirsiniz.

Lokantalarda sevdiğiniz ama evde nasıl yapılacağını merak ettiğiniz mezelerden biri de haydaridir. Bu kolay tarifle, evde de lokanta lezzetinde haydari yapabilir, misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz.

MALZEMELER

5 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 dilim beyaz peynir
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nane
4 dal dereotu
Yarım çay kaşığı ceviz içi
Yarım çay kaşığı tuz

TARİF

Supangleyi daha önce hiç böyle denemediniz! Bu gizli malzemeyle Supangle Tarifi bambaşka olacak Supangleyi daha önce hiç böyle denemediniz! Bu gizli malzemeyle Supangle Tarifi bambaşka olacak

Yağı tavada kızdırın.
Cevizleri ekleyip soteleyin ve pişince soğumaya bırakın.
Başka bir kapta yoğurdu ve peyniri karıştırın.
Cevizler soğuyunca peynirli karışıma ilave edin.
Sarımsak ile dereotunu da ekleyin.
Naneyi ekleyin ve karıştırın.

Haydari, Türk mutfağının en sevilen mezelerinden biridir ve evde yapımı oldukça basittir. Bu tarifi kullanarak, sarımsak ve yoğurtun muhteşem uyumunu sofralarınıza taşıyabilirsiniz. İster öğünlerde ister yemek davetlerinde, haydari her zaman ilgi çekici ve lezzetli bir seçenektir. Şimdiden afiyet olsun!