Sarımsaklı ekmek, hem lezzetli hem de yapımı son derece pratik bir tarif. Bu rehber, adım adım nasıl hazırlayacağınızı gösteriyor. Hazır olun, mutfakta harikalar yaratacaksınız!

İtalyan mutfaklarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan sarımsaklı ekmek, artık evinizde! Bu basit tarif ile misafirlerinizi etkilemeye hazır olun.

Sofralarınız için yeni ve lezzetli bir alternatif arıyorsanız, bu sarımsaklı ekmek tarifi tam size göre. Hem pratik hem de leziz bu tarif ile mutfakta geçirdiğiniz zamana değer katın.

MALZEMELER

1 baget ekmek

Sürmek için:

2 yemek kaşığı süt
Yarım çay bardağı zeytinyağı

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Üstü için:

2 su bardağı rendelenmiş kaşar
4-5 diş sarımsak
1 avuç maydanoz
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çimdik tuz
Karabiber, kekik ve biberiye

TARİF

Baget ekmeğini ortadan ikiye ayırın sonra tekrar yarıya kesin.
Zeytinyağı ve sütü karıştırın. Bir fırça yardımıyla ekmeklerin hamur olan taraflarına sürme işlemi gerçekleştirin.
Bir kaba tuz ve karabiberi alıp içine sarımsakları rendeleyip koyun. Ardından zeytinyağını ekleyin.
Maydanozları da ince ince kayıp üzerine koyun.
Arzu ettiğiniz kadarıyla biberiye ve kekik ekleyin. Ardından kaşar peynirini koyun.
Bu karışımı ekmek dilimlerinin üzerine ekleyin.
Ekmekleri fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 12 dakika kadar pişirin.
Daha sonra servis edin.