Evde kolayca bulunabilen malzemelerle harikalar yaratabileceğiniz bu tarif, patates ve yumurta ile yapılıyor. Hem ekonomik hem de doyurucu olan bu kahvaltılık, tüm aileyi mutlu edecek.

Patates ve yumurta, kahvaltının vazgeçilmez ikililerinden. Bu basit ama etkili tarifle, sabahlarına yeni bir tat katmaya ne dersiniz? Patatesli yumurta köftesi, hem pratik hem de lezzetli bir seçenek sunuyor.

Patates ve yumurta ile yapılan bu kahvaltılık köfte tarifi, sabahlarına yeni bir lezzet katmak isteyenler için ideal. Sadece birkaç malzeme ile kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu tarif, kahvaltı sofralarınıza renk katacak.

MALZEMELER

2 patates
1 yumurta
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 bardak un

Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak

TARİF

Patatesleri haşlayın ve ezin.
Diğer malzemeleri üzerine ekleyerek karıştırın.
Biraz dolapta beklettikten sonra elinizi ıslatarak hamurdan küçük parçalar kopartın ve şekillendirin.
Yağı tavada kızdırın.
Köfteleri gerek duyarsanız unlayarak kızartın.

Bu basit ve lezzetli patatesli yumurta köftesi tarifi ile kahvaltılarınız artık daha renkli ve lezzetli geçecek. Az malzeme ve az çabayla, büyük tatlar yaratabileceğiniz bu tarifi denemek için daha fazla beklemeyin. Şimdi mutfakta harikalar yaratma zamanı!