Evinizde hazırlayabileceğiniz lezzetli ve pratik bir tarif mi arıyorsunuz? Sarımsaklı maydanozlu ekmek tarifi tam size göre! Sadece birkaç malzeme ile hazırlayabileceğiniz bu ekmek, özellikle kahvaltılarınızda favoriniz olacak.

Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu

Sarımsaklı ekmek yapmanın zor olduğunu mu düşünüyorsunuz? Aslında çok kolay! Bu tarifle, evde kolayca hazırlayabileceğiniz ve herkesin bayılacağı bir sarımsaklı ekmek yapabilirsiniz. İşte adım adım yapılışı.

Sarımsaklı maydanozlu ekmek, mutfağınızda mis gibi kokular estirecek ve lezzetiyle herkesin beğenisini kazanacak. Bu tarifle, evde fırından yeni çıkmış gibi lezzetli sarımsaklı ekmekler hazırlayabilirsiniz. Malzemeleriniz hazırsa, hemen başlayalım!

Malzemeler:

2 adet ekmek
2 yemek kaşığı kadar tereyağı
2 diş sarımsak
3 dal maydanoz
1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:

Ekmekleri dilim olarak keselim.
1 saat öncesinden oda sıcaklığına çıkarttığımız tereyağımızdan 2 yemek kaşığı kadar bir kaseye alalım.
Maydonozlarımızı ince ince doğrayıp tereyağının üzerine ekleyelim.
2 diş sarımsağımızı da kasemizin içine rendeleyerek, tuzumuzu da ekleyip karıştıralım.
Karışımımızı dilim ekmeklerimizin üzerine sürerek fırın tepsimize dizelim.
Tepsimizi 200 derece ısınmış fırınımıza sürelim.
Üstü kızaran ekmeklerimizi fırından çıkartalım.

Sarımsaklı maydanozlu ekmek tarifi ile evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu lezzetli ekmekleri sofralarınıza getirebilirsiniz. Fırından yeni çıkmış gibi mis kokulu ve lezzetli sarımsaklı ekmekler, hem kahvaltılarınızda hem de diğer öğünlerinizde favoriniz olacak. Bu tarif sayesinde, mutfağınızda harikalar yaratabilirsiniz. Afiyet olsun!