Soğan köftesi, minimal malzemelerle maksimum lezzet sunan harika bir yemektir. Bu tarif, kaç adet yediğinizi unutacağınız kadar lezzetli ve sizi ve sevdiklerinizi mutlu edecek.

Basit malzemelerle mucizevi lezzetler yaratmak mümkün. Sadece 4 soğan ve birkaç temel malzeme ile hazırlanan soğan köftesi, lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakacak.

Ne pişirsem diye düşünenlere müjde: Soğan köftesi ile tanışın. Bu kolay ve lezzetli tarif, herkesin beğenisini toplayarak, sofralarınızda fark yaratacak.

Soğan Köftesi Tarifi

Malzemeler

4 soğan
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
yarım çay bardağı sıvı yağ
tuz, karabiber, zerdeçal ve toz kırmızı biber

Soğan Köftesi Nasıl Yapılır?

Soğanları piyazlık doğruyoruz.

Ardından 3-4 yemek kaşığı zeytinyağında soğanları kısık ateşte karıştırarak kavuruyoruz.

Bir kapta yumurta, un, baharatlar ve kavrulmuş soğanı karıştırıyoruz. İçine 2-3 dal taze soğanda ekleyebilirsiniz. Karıştırıyoruz.

Yağlı kağıt serili tepsiye soğan köftelerimizi koyup önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.

Yanına sos hazırlamak isterseniz 1 yemek kaşığı dolusu süzme yoğurdun içine 1 tatlı kaşığı soya sosu, 1 tatlı kaşığı hardal ve 1 diş sarımsak ilave edip karıştırıyoruz. Bu sola servis etmenizi tavsiye ederiz.

Çayın yanında yeni trend: Pötikare Kurabiye tarifi Çayın yanında yeni trend: Pötikare Kurabiye tarifi

Soğan köftesi ya da soğan mücveri, sade malzemelerle hazırlanan ve lezzetiyle herkesi büyüleyen bir tariftir. Bu basit ve doyurucu yemeği deneyerek, sofralarınıza çeşitlilik ve tat katabilirsiniz. Hem yapımı kolay hem de lezzetli soğan köftesi, deneyen herkesin favorisi olacak. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi