Yaş mayalı pofuduk poğaça tarifimizle çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak poğaçalar yapabilirsiniz. Hem kolay hem lezzetli bir hamur işi için bu tarifi mutlaka deneyin!

Yaş mayalı pofuduk poğaça tarifimizle çay saatleriniz daha keyifli geçecek! Bu tarifle hem kolay hem lezzetli bir hamur işi yapabilirsiniz. Poğaçanızın kabarması için yapmanız gerekenler burada…

YAŞ MAYALI POFUDUK POĞAÇA İÇİN MALZEMELER

1 adet yaş maya
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
3 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
6 su bardağı un (Unun markasına göre ölçü değişebilir)

Üzeri için:
1 adet yumurta

5 dakikada mükemmel lezzet: Revaniyi bir kere bu tarifle yapanlar bir daha başka tarif aramıyor 5 dakikada mükemmel lezzet: Revaniyi bir kere bu tarifle yapanlar bir daha başka tarif aramıyor

YAŞ MAYALI POFUDUK POĞAÇA TARİFİ

POFUDUK POĞAÇA NASIL YAPILIR?

1) Öncelikle sütü ocakta ılıtın. Süt kaynamamalı ama oda ısısından da daha sıcak olmalıdır.

2) Bir kaba sütü, ardından yaş mayayı ve şekeri koyun. Mayanın sütün içinde çözülmesini ve şekerle aktifleşmesini bekleyin.

3) Maya aktifleştikten sonra üzerine kalan sıvı malzemeleri ilave edin.

4) Kontrollü bir şekilde unu eklemeye başlayın ve bu sırada bir spatula yardımıyla karıştırın. Ardından yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun.

5) Hazırladığınız hamuru bir saat kadar mayalanması için dinlendirin.

6) Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve şekil verin. Ardından yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.

7) Üzerine yumurtasını sürmeden temiz bir bez yardımıyla üzerini kapatıp 20 dakika kadar tepside mayalanmaya bırakın.

8) Tepsi mayasının da ardından poğaçalara su ile seyrelttiğiniz yumurta sarısını sürün. Arzu ederseniz üzerini çörek otu, beyaz haşhaş ya da susamla süsleyebilirsiniz.

9) Poğaçaları önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.