Patlıcan böreği yapmanın püf noktalarını öğrenmek ister misiniz? Bu tarif ile patlıcanın acısını almak, çıtır çıtır kızartmak ve lezzetli bir iç harç hazırlamak çok kolay! Patlıcan sevmeyenlerin yorumlarına inanamayacaksınız.

İşte patlıcan böreği tarifi:

Malzemeler:

- 2 adet büyük boy patlıcan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 250 gram kıyma
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı pul biber
- Yarım demet maydanoz
- 8 adet yufka
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 1 adet yumurta sarısı (süsleme için)

Yapılışı:

1. Patlıcanları alacalı şekilde soyun ve ardından küçük küpler halinde doğrayın. Bir kaseye alın ve üzerine tuz serpiştirerek 10 dakika bekletin. Bu süre zarfında acısının çıkmasını sağlayacak ve patlıcanların suyunu salmasına yardımcı olacaktır.

2. Patlıcanların suyunu süzdürdükten sonra, bir tavada sıvı yağ ile kızartın. Patlıcanlar güzelce kızarana kadar ara ara karıştırın. Kızaran patlıcanları havlu kağıt üzerine alarak yağını emmesini sağlayın.

3. Diğer tarafta soğanı ince ince doğrayın ve sarımsakları ezerek ekleyin. Kıymayı da ekleyerek kavurun. Kıyma güzelce kavrulduktan sonra baharatları (tuz, karabiber, pul biber) ve doğranmış maydanozu ekleyin. Karışımı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

4. Yufkaları tezgahın üzerine serin. Her bir yufkayı yarım ay şeklinde katlayın ve iç harçtan yayarak yufkaları sarın. Sarılan yufkaları rulo şeklinde kıvırın ve böreklere şekil verin.

5. Börekleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine sıvı yağ ve süt karışımını sürün. Son olarak yumurta sarısını da sürerek börekleri parlak bir görünüm elde edin.

6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında böreklerin üzeri güzelce kızarana kadar pişirin. Yaklaşık 25-30 dakika sürebilir.

Supangleyi daha önce hiç böyle denemediniz! Bu gizli malzemeyle Supangle Tarifi bambaşka olacak Supangleyi daha önce hiç böyle denemediniz! Bu gizli malzemeyle Supangle Tarifi bambaşka olacak

7. Patlıcan börekleri fırından çıkarın ve biraz soğuduktan sonra servis yapın. Mis gibi kokusu ve çıtır çıtır dışı ile herkesin beğenisini kazanacak.

Patlıcan sevmeyenleri bile patlıcan delisi yapacak olan bu börek tarifi, hem pratik hem de lezzetli bir seçenek. İster çay saatlerinde, ister ana yemek olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!