Evde lezzetli bir sürpriz yapmaya ne dersiniz? Patatesin sıradışı dönüşümüne tanık olun ve bu eşsiz patatesli kek tarifiyle mutfakta fark yaratın. Hem pratik hem lezzetli bu tarif, misafirlerinizi etkileyecek.

Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo

Misafirlerinizi etkilemek ve damaklarında unutulmaz izler bırakmak için mükemmel bir tarif arayışındaysanız, patatesli kekimiz tam size göre! Böreği andıran bu eşsiz lezzet, her sofranın yıldızı olacak.

Patatesle yapılabileceklerin sınırlarını zorlayan bu patatesli kek tarifiyle mutfakta yeni bir sayfa açın. Pratik, lezzetli ve her lokmasında sürpriz bir tat sunan bu tarif, misafirlerinizin de unutamayacağı bir deneyim olacak.

Malzemeler:

3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet soğan
3 adet patates
Küçük bir kase beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
2 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Üzeri için susam

Yapılışı:

Patatesleri ve soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Maydanozu ince ince kıyın.
Yumurtaları çırpın, yoğurt, sıvı yağ, peynir, baharatlar ve tuz ekleyerek karıştırın.
Hazırladığınız patates, soğan ve maydanozu karışıma ekleyip karıştırın.
Un ve kabartma tozunu ekleyerek homojen bir karışım elde edin.
Yağlı kağıt serili bir tepsiye malzemeyi dökün, üzerine susam serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında, üzeri kızarana kadar pişirin (yaklaşık yarım saat).

İsteğe bağlı olarak içine dereotu da ekleyebilirsiniz.İşte karşınızda, mutfakta kolaylık ve lezzeti bir arada sunan patatesli kek tarifimiz. Bu tarif, sadece lezzetiyle değil, yapım kolaylığıyla da mutfakta vazgeçilmeziniz olacak. Patatesin bu eşsiz dönüşümüyle, misafirlerinizin gönlünü fethedin ve sofralarınıza yeni bir tat katın. İster sıcak ister soğuk servis edin, patatesli kekiniz her zaman beğeni toplayacak. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın!