Pastanelerdeki yumuşacık poğaçaları kıskanıyor musunuz? Artık kendi mutfağınızda da bu lezzeti yakalamanız mümkün. İşte, pastane kalitesinde poğaçalar yapmanız için gereken her şey!

Mis gibi kokusu ve yumuşacık dokusuyla evde pastane poğaçası yapmaya ne dersiniz? Bu kolay ve lezzetli tarif ile pastane tadında poğaçalarınız hazır olacak.

Pastanelerden alınmış gibi yumuşacık poğaçalar yapmak artık çok kolay! İşte, misafirlerinizin bayılacağı pastane usulü poğaça tarifi.

PASTANE POĞAÇASI

MALZEMELER

2 su bardağı süt

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı yoğurt

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı şeker

1 paket yaş maya

Supangleyi daha önce hiç böyle denemediniz! Bu gizli malzemeyle Supangle Tarifi bambaşka olacak Supangleyi daha önce hiç böyle denemediniz! Bu gizli malzemeyle Supangle Tarifi bambaşka olacak

Aldığı kadar un

İç harcı için beyaz peynir veya isteğe bağlı malzemeler

TARİF

Bir kabın içerisinde süt, yağ, yoğurt, tuz ve şeker eklenerek yaş maya ilave edilerek karıştırılır.

Un yavaş yavaş ilave edilerek ele yapışmayan kıvama gelmesi sağlanır.

Hamur kulak memesi kıvamına geldiğinde 30 dakika dinlendirmeye bırakılır.

Mayısalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak iç harcı konulur ve yağlı kağıt serili olan fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.

 Önceden ısıtılmış olan 180 derece fırın için üzeri kızarana kadar pişmeye bırakılır. Pişen poğaçalar servis edebilirsiniz. 

Pastanelerdeki gibi lezzetli poğaçaları artık evinizde de yapabilirsiniz. Bu tarifle, yumuşacık ve nefis poğaçaları kolayca hazırlayacaksınız. İç harcını istediğiniz malzemelerle zenginleştirerek pastane poğaçası tarifini kişiselleştirebilirsiniz. Bu tarif sayesinde kahvaltılarınız ve çay saatleriniz daha da zengin ve lezzetli geçecek. Deneyin ve bu harika lezzeti sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun.