Çikolata sosu ve kremasıyla gönülleri fetheden bir tatlı mı arıyorsunuz? Pastane usulü profiterol tarifimiz tam da size göre! Kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif ile evde harikalar yaratın.

Tatlı krizlerinize son verecek, pastane kalitesinde bir profiterol tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz. Bu detaylı tarif ile profiterol yapmanın tüm püf noktalarını öğrenecek, evinizde profesyonel lezzetler yaratacaksınız.

Bu lezzeti denemeyen pişman oluyor! Çocukluğunuzun tatlı anılarını canlandıracak Köstebek Pasta tarifi Bu lezzeti denemeyen pişman oluyor! Çocukluğunuzun tatlı anılarını canlandıracak Köstebek Pasta tarifi

Misafirlerinizi şaşırtacak, lezzetiyle akıllarda kalacak bir tatlı mı yapmak istiyorsunuz? Pastane usulü profiterol tarifimizle tanışın! Bu tarif sayesinde hem kolay hem de mükemmel sonuçlar elde edebilirsiniz.

Malzemeler

Hamur İçin:

1 su bardağı su
100 gram tereyağı
1 çimdik tuz
1 su bardağı un
4 adet yumurta

Krema İçin:

2,5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 adet yumurta sarısı

Çikolata Sosu İçin:

200 gram bitter çikolata
1 paket krema (200 ml)

Yapılışı

Hamurun Hazırlanışı:

Bir tencereye suyu ve tereyağını koyup kaynatın. Tuz ekleyin.
Kaynayan karışıma unu ekleyin ve hızlıca karıştırarak hamur kıvamına getirin.
Hamuru ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Soğuyan hamura yumurtaları teker teker ekleyip her eklemeden sonra iyice karıştırın.
Hamuru sıkma torbasına koyup, yağlı kağıt serili fırın tepsisine küçük toplar şeklinde sıkın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.

Kremanın Hazırlanışı:

Süt, şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını bir tencereye koyun.
Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
Ocaktan alıp vanilyayı ekleyin ve karıştırın. Soğumaya bırakın.

Çikolata Sosunun Hazırlanışı:

Kremayı bir sos tenceresinde ısıtın ama kaynatmayın.
Isınan kremaya çikolataları ekleyip eriyene kadar karıştırın.

Profiterolün Birleştirilmesi:

Pişen hamur toplarını ortadan ikiye kesin veya alt kısmından bir delik açın.
İçlerini krema ile doldurun.
Üzerine çikolata sosunu dökün.

Servis:

Profiterolleri servis tabağına dizip üzerine bolca çikolata sosu gezdirin.
Buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
Afiyet olsun!

Pratik İpuçları
Hamurun Kıvamı: Hamurun kıvamı çok önemli. Yumuşak ama akışkan olmayan bir hamur elde etmelisiniz.
Kremanın Soğuması: Kremayı kullanmadan önce iyice soğumasını bekleyin. Aksi takdirde hamurlar yumuşar.
Çikolata Sosu: Çikolata sosunu hazırlarken kremayı kaynatmamaya özen gösterin. Sadece ısıtmanız yeterli olacaktır.

İşte pastane usulü profiterol tarifimiz ile evde mükemmel bir tatlı hazırlamanın keyfini yaşadınız. Misafirlerinize ve sevdiklerinize bu lezzeti sunarak onları mutlu edin. Afiyet olsun!