Evde pastane tadında un kurabiyesi yapımı için gereken tüm malzemeler ve adımlar burada! Ağızda dağılan bu eşsiz lezzeti keşfedin.

Pastanelerden ilham alınarak hazırlanan bu un kurabiyesi tarifi, herkes tarafından sevilecek. İşte adım adım ağızda dağılan un kurabiyesi yapımı!

Un kurabiyesi, her çay saatinin ve özel günlerin yıldızıdır. İşte pastane usulü, ağızda dağılan un kurabiyesi yapmanın püf noktaları.

AĞIZDA DAĞILAN UN KURABİYESİ TARİFİ

MALZEMELER

Bu lezzeti denemeyen pişman oluyor! Çocukluğunuzun tatlı anılarını canlandıracak Köstebek Pasta tarifi Bu lezzeti denemeyen pişman oluyor! Çocukluğunuzun tatlı anılarını canlandıracak Köstebek Pasta tarifi

125 margarin veya tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı nişasta
2 buçuk su bardağı un

TARİF

Uygun bir kap içerisine oda sıcaklığında yumuşamış margarin, sıvı yağ, pudra şekeri alınır karıştırılır.
Üzerine nişasta ve unu azar azar ilave edilerek bir yandan hamur kıvam alıncaya iyice yoğurulur. Bu aşamada unu yavaş yavaş ilave etmelisiniz.
Yoğurulan hamurdan küçük ceviz büyüklüğünde parçalar alınır.
Avuç içinde yuvarlanıp yağlı kağıt serilmiş veya çok hafif yağlanmış tepsiye dizilir.
Kurabiyeler önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 20 dakika altı çok hafif pembeleşince üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir.
Fırından çıkan kurabiyeler iyice ılıktan sonra servis edilir.