Evde pastane tatlarını aratmayacak bir un kurabiyesi yapmaya ne dersiniz? Sadece 5 malzeme ile hazırlayabileceğiniz bu tarif, lezzetiyle herkesi büyüleyecek.

Pastane usulü un kurabiyesini evde yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Ağızda dağılan bu nefis kurabiyeler, çay saatlerinizin yıldızı olacak.

Lezzetli ve pratik bir un kurabiyesi tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Sadece birkaç adımda, pastane kalitesinde kurabiyeler yapabilirsiniz.

Ağızda Dağılan Pastane Un Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

Kilo almadan tatlı yiyin: Kilosuna dikkat edenlere özel hafif Supangleli Tavuk Göğsü tarifi Kilo almadan tatlı yiyin: Kilosuna dikkat edenlere özel hafif Supangleli Tavuk Göğsü tarifi

1 paket tereyağı ya da margarin (yumuşak olmalı, 250 g)
1 kahve fincanı sıvı yağ
4 çorba kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar un

Üzeri için;

Yarım su bardağı pudra şekeri

Ağızda Dağılan Pastane Un Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

Margarin yada tereyağı, sıvı yağ ve pudra şekerinin 1 su bardağını yoğuruyoruz. Kalan yarım bardaklık pudra şekeri üzeri için kullanılacak.
5 dk. yoğurduktan sonra nişasta ve unu ilave ediyoruz. İyice yoğuracağız çünkü hamur parçalanacaktır.
Şekil verirken 2 adet ceviz büyüklüğünde bir parça koparıp rulo şekline getirin. Sağ, sol ve üst kısmına çatalla şekil verip yan yan kesin.(Resimden faydalanabilirsiniz).
Tepsiyi yağlamayın hamur zaten yağlı. Kurabiyeleri tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış fakat ılık olmalı 160 derecelik fırında 15 dk. pişirin. Yumuşak ve nemli gibi olacaktır o zamanla kıvamına gelir. 15 dakikayı geçmesin pişmesi.
Fırından çıkarınca soğusun ve ayırdığımız yarım bardaklık pudra şekerine hepsini bulayın. Kurabiyemiz hazırdır.

Pastane usulü ağızda dağılan un kurabiyesi tarifiyle, evinizde unutulmaz lezzetler yaratmaya hazır olun. Bu kolay ve pratik tarif ile çay saatleriniz daha keyifli ve lezzetli geçecek. Kurabiyelerinizi hazırlarken püf noktalarını takip edin ve her ısırıkta pastane kalitesinde lezzeti hissedin. Bu muhteşem kurabiyeler, hem sizin hem de sevdiklerinizin favorisi olacak. Şimdi fırınınızı ısıtın ve bu lezzetli serüvene başlayın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi