Evde pastane lezzetinde açma yapmanın hayalini kuruyor musunuz? Bu detaylı tarif ile kahvaltılarınızı zenginleştirecek, herkesin seveceği yumuşacık açmalar hazırlayabilirsiniz. Pastaneleri aratmayacak bu açma tarifini mutlaka deneyin!

Pastane açması gibi yumuşacık, lezzetli ve tel tel açılan açma yapmak sandığınızdan daha kolay! İşte malzemeleri ve püf noktalarıyla pastane kalitesinde açma yapımı. Bu tarifle, herkesi şaşırtacak ve lezzetiyle büyüleyecek açmalar yapabilirsiniz.

Pastanelerin sır gibi sakladığı yumuşacık açma tarifini sizlerle paylaşıyoruz! Bu tarif ile evinizde, pastanelerde satılan açmalardan daha lezzetli, yumuşacık ve tel tel açılan açmalar yapabileceksiniz. Hazırsanız, başlayalım!

MALZEMELER

2 su bardağı ılık su
3\4 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
2 adet yumurta
7 su bardağı un
50 gram tereyağı

TARİF

Tadı damaklarda kalan Krep Pasta: Herkesin beğenisini kazanacak tarif Tadı damaklarda kalan Krep Pasta: Herkesin beğenisini kazanacak tarif

Derin bir kaba, şeker ve mayayı koyup üzerine ılık su ekleyerek karıştırıyoruz.
Sıvı yağ, bir bütün yumurta ve bir yumurta akı ekleyip iyice karıştırıyoruz. Tuzunu ekliyoruz ve kontrollü bir şekilde unu ekliyoruz. Yoğurarak, hamur kabarana kadar, yaklaşık 45 dakika mayalanmasını bekliyoruz.
Mayalanan hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz ve her bir bezeye bir çay kaşığı kadar tereyağ koyarak yoğuruyoruz.
Bezeleri çay tabağı boyutunda açıp, rulo şeklinde sarıyoruz ve elimizle şerit halinde yuvarlayarak 20 cm kadar uzatıyoruz.
İki adet uzun ruloyu bir birine dolayarak açma şekli veriyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye aralıklarla diziyoruz, üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz.
190 derece fırında 25-30 dakika kadar pişiriyoruz.

Bu pastane açması tarifi ile kahvaltılarınız artık daha zengin ve lezzetli olacak. Yumuşacık, tel tel açılan ve ağızda dağılan bu açmalar, kahvaltı sofralarınızın yıldızı olmaya aday. Şimdi bu tarifi deneyin, pastane kalitesinde açmaları evinizde kendiniz yapın. Hem lezzetli hem de pratik olan bu tarif, tüm ailenizin favorisi olacak. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi