Klasik kek tariflerinden sıkılanlar için harika bir alternatif: Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek! Bu tarif, havuç ve cevizin eşsiz birleşimiyle her ısırıkta ayrı bir lezzet sunuyor. Çay saatlerinizi şenlendirecek bu kek, hem pratik hem de oldukça lezzetli.

Mutfakta yeni lezzetler denemeyi seviyorsanız, havuçlu cevizli tarçınlı kek yapımı tam size göre. Basit malzemelerle ve kolay adımlarla hazırlanan bu kek, sıcaklığı ve lezzetiyle herkesi etkileyecek. Şimdi bu harika tarifin nasıl yapıldığını keşfedin.

Havuç, ceviz ve tarçının muhteşem uyumu ile hazırlanan bu kek, tatlı severlerin gözdesi olmaya aday. Pratik tarifi ve enfes aromasıyla bu kek, özellikle özel günlerinizde veya ani misafirleriniz için ideal bir seçenek. Her lokmada hissedeceğiniz bu lezzeti keşfetmek için tarife göz atın.

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Yapımı Tarifi

17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi? 17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi?

Malzemeler

3 yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 adet havuç (küçük boyutta)
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 yemek kaşığı tarçın (silme)

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Yapımı Tarifi

Havuçlu cevizli kek için öncelikle havuçlar yıkanıp soyularak rendelenir. Suyunu sıkmayı unutmayın!
Derin bir kapta yumurta ve şeker mikser ile köpük köpük olana kadar iyice çırpılır.
Süt ve sıvı yağ eklenerek karıştırılır.
Un, kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir. Kıvamına göre un miktarını ayarlayın.
Malzemeler bir kez daha mikserle karıştırılıp içerisine havuç, ceviz ve tarçın ilave edilir.
Tahta bir kaşıkla son kez karıştırılır.
Kullanılacak kek kabı yağlandıktan sonra karışım kaba alınır.
170 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirilir. İlk yarım saat fırının kapağını açmayınız ki kekiniz daha güzel kabarsın. :)
Fırından aldığımız keki kalıptan daha kolay çıkartmak için soğumaya bırakalım. Yeterince soğumadan çıkartmaya çalışırsanız kekiniz parçalanabilir. Soğuyan keki kalıptan rahatça çıkartalım.