Pandispanya, her pasta için olmazsa olmazdır. Bu tarifle, pastalarınızın temelini sağlam ve lezzetli bir şekilde atabilirsiniz.

Lezzetli bir pandispanya yapmak, pastanın başarısı için kritik öneme sahiptir. İşte adımlarıyla pandispanya yapmanın kolay yolu.

Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı! Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı!

Evde yumuşacık pandispanya yapmak için ihtiyacınız olan tüm bilgiler bu rehberde. Profesyonel pastalar için mükemmel bir başlangıç.

MALZEMELER

5 adet yumurta
200 gram toz şeker (1 su bardağı)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 damla limon suyu
2 yemek kaşığı süt
1 tatlı kaşığı nişasta (mısır veya buğday nişastası)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
150 gram un (1,5 su bardağı)

TARİF

Derin iki kaba yumurta beyazları ve yumurta sarılarını ayırın. Yumurta beyazının üzerine tuz ve şeker miktarının yarısı kadarını ekleyin.
Mikser yardımıyla yüksek devirde yaklaşık 10 dakika kadar çırpın.
Çırptığınız yumurta beyazlı karışımın son hali parlak, kar beyaz renginde ve tok bir kıvamda olacak.
Ayrı bir kapta bekleyen yumurta sarılarının üzerine kalan toz şekeri ekleyin ve mikser ile rengi açılıp kremsi bir kıvama gelinceye kadar çırpın.
Çırpmış olduğunuz yumurta sarısı ve toz şekerli karışımın üzerine süt, limon suyu ve sıvı yağı ekleyin, birkaç dakika daha çırpmaya devam edin.
Ayrı bir kaba tüm kuruları, yani un, kabartma tozu, vanilin ve nişastayı ekleyin. Ardından çırptığınız 4. adımdaki kek karışımının üzerine kuru karışımı eleyin.
Bir spatula yardımıyla alttan üste doğru katlayarak, sanki elinizde 8 hareket çizer gibi yavaşça karıştırın.
Ardından 1. aşamada hazırlamış olduğunuz yumurta beyazlı karışımın 3 aşamada ilave edin yine aynı yöntemle katlayarak karıştırın. Bu aşamada çok fazla karıştırma işlemi yapmamaya özen gösterin ki hamur sönmesin. Un topakları görünmeyene kadar karıştırmanız yeterli olacak.
Kek kalıbına tüm harcı dökün ve alt üst ayarda, 170 derece ısıda 40 dakika kontrollü olarak pişirin. Soğuduktan sonra keki katlarına ayırmak için kesin.

Pandispanya yapmak, pastanın lezzeti ve görünümü için kritik bir öneme sahiptir. Bu tarif ile, pandispanyanız her zaman yumuşacık ve lezzetli olacak. Yaptığınız her pastada bu pandispanya tarifini kullanarak, misafirlerinizin ve ailenizin beğenisini kazanın. Pandispanya yapımında ustalaşmak, pastacılık becerilerinizde yeni bir döneme adım atmanızı sağlar.