Türkiye'nin dört bir yanındaki lezzetleriyle tanınan Kahramanmaraş'ın geleneksel yemeği Maraş paça, MasterChef All Star programında meraklı gözlerin önüne serildi. Sağlıklı ve damak zevkine uygun malzemeleriyle öne çıkan bu tarif, tarihin derinliklerinden günümüze kadar gelmeyi başardı.

Maraş paça tarifi, Kahramanmaraş'ın meşhur lezzetleri arasında yer alıyor. MasterChef All Star'da yapılan Maraş paça tarifi izleyicilerin dikkatini çekti. Hem sağlıklı hem de lezzetli olan paça tarifinin malzemeleri ve yapımı haberimizde. Peki, Maraş paça nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte sağlıklı ve lezzetli Maraş paça tarifi...

Maraş paça tarifi, MasterChef programında yapılmasının ardından merak edildi. Yeni bölüm çekimlerinin Kahramanmaraş'ta gerçekleştiği programda Maraş'ın meşhur lezzetleri yapıldı. Şeflerin yarışmacılardan yapmasını istediği tariflerden biri de Maraş paça oldu. İşte tarifi

MARAŞ PAÇA TARİFİ

Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo

MALZEMELER

1 kilo yada daha fazla kemikli et
1 yemek kaşığı kadar salça
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı sumak ekşisi (sıvı halde) ya da bir limon suyu
6-7 diş sarımsak
tuz

TARİF

Kemikli et düdüklüde 45 dakika kadar haşlanır. Haşlandıktan sonra ayıklanır.
Diğer tarafta tencereye yağ salça ve biber ilave edip karıştırılır haşladığımız etlerin suyu süzülerek salçalı karışıma ilave edilir.
10 dakika kadar kaynatılır ve etler ilave edilir.
10 dakika kadar daha tekrar kaynatılır indirmeden önce sumak ekşi ve sarımsak da ilave edilir iki taşım sonra kapatılır.
AFİYET OLSUN!