Börek yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Kaşık dökmesi ile börek tadını evinize getirin. Bu tarif, hızlı ve pratik olmanın yanı sıra son derece lezzetli. Tüm aile bireylerini memnun edecek bu tarifi kesinlikle denemelisiniz.

5 dakikada mükemmel lezzet: Revaniyi bir kere bu tarifle yapanlar bir daha başka tarif aramıyor 5 dakikada mükemmel lezzet: Revaniyi bir kere bu tarifle yapanlar bir daha başka tarif aramıyor

Evinizde börek yapmanın yeni ve pratik yolu: Kaşık dökmesi. Börek tadında bu eşsiz lezzet, herkes tarafından sevilecek. Adım adım bu basit tarifi takip ederek, kısa sürede muhteşem sonuçlar alabilirsiniz.

Kaşık dökmesi, pratikliği ve lezzeti ile ön plana çıkan bir tarif. Börek lezzetini aratmayan bu yöntemle, minimal malzeme ile maksimal tat elde edebilirsiniz. Bu tarif, mutfakta geçireceğiniz zamanı keyifli hale getirecek.

MALZEMELER

1,5 - 2 su bardağı un
2 adet yumurta
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı süzme yoğurt
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker

TARİF

Derin bir kabın içerisine yumurtaları kırın. Hafifçe çırpın.
Üzerine yoğurt, süzme yoğurt ve sıvı yağı ekleyerek güzelce karıştırın.
Tüm malzemeler birbiriyle bütünleştiğinde üzerine eleyerek un, kabartma tozunu ilave edin ve çırparak güzelce karıştırın. Bu aşamada içerisinde un topaklarının kalmamasına özen gösterin. Son olarak tuz ve şekerini ilave ederek karıştırın.
İnce, yanmaz ve yapışmaz bir tavanın yüzeyini yağlayın ve güzelce ısıtın. Harçtan dolu bir kaşık alın, tavaya aktarın ve kaşık yardımıyla üzerini düzelterek yuvarlak olmasını sağlayın.
Spatula ile çevirerek hem arkasını hem önünü pişirin. Tüm harç bitene kadar bu işleme devam edin Ardından dilediğiniz şekilde servis edin.