Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz köz domates çorbası, özellikle kış aylarında vazgeçilmezlerinizden olacak. Bu tarifle, domateslerin fırında nasıl mükemmel bir şekilde közlendiğini ve çorbanın nasıl hazırlandığını adım adım öğreneceksiniz.

Fırında közlenmiş domateslerle hazırlanan bu enfes çorba tarifi, hem lezzetiyle hem de sağlık açısından çok değerli. Sarımsak ve zeytinyağı ile harmanlanan domatesler, sizi adeta bir lezzet şölenine davet ediyor.

Misafirlerinizi etkilemek ve onlara unutulmaz bir yemek deneyimi sunmak istiyorsanız, köz domates çorbası en iyi tercihlerden biri. Bu tarifle, mükemmel bir çorba yapmanın püf noktalarını keşfedeceksiniz.

MALZEMELER

9 domates
5 diş sarımsak
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan
5 bardak kaynar su
1 yemek kaşığı salça
Birer çay kaşığı tuz, kekik, karabiber

TARİF

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Domatesleri ikiye bölerek üzerine zeytinyağı gezdirdikten sonra 180 derecede fırında yarım saat pişirin.
Sarımsakları da aynı şekilde ancak 15 dakika pişirin.
Küp doğradığınız soğanları yağ ve salça ile kavurun.
Domatesleri ekleyin.
Sıcak suyu da koyup pişirin.
Diğer malzemeleri de koyun ve blender'dan geçirin.