Kış akşamlarınızı ısıtacak, mis gibi elma kokusu ile mutfağınızı dolduracak elmalı kurabiye tarifi burada! Hem pratik hem de lezzetli bu tarifle, mükemmel kurabiyeler yapmaya hazır olun.

Elmalı kurabiye, lezzeti ve pratik yapımıyla bilinir. Bu basit tarifle, evde kolayca harika kurabiyeler yapabilirsiniz. Malzemelerinizi hazırlayın ve bu lezzetli kurabiyeyi deneyin. İşte tarif ve püf noktaları!

Elmalı kurabiye tarifi, mutfakta geçireceğiniz zamanı keyifli hale getirecek. Bu kolay tarif, aileniz ve dostlarınız için mükemmel bir tatlı seçeneği sunuyor. Hemen şimdi bu lezzeti keşfetmek için tarife göz atın!

MALZEMELER

Bu lezzeti denemeyen pişman oluyor! Çocukluğunuzun tatlı anılarını canlandıracak Köstebek Pasta tarifi Bu lezzeti denemeyen pişman oluyor! Çocukluğunuzun tatlı anılarını canlandıracak Köstebek Pasta tarifi

125 gram katı yağ
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
3 elma
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tarçın

TARİF

Un, şeker, tarçın ve elmalar hariç tüm malzemeleri bir kapta karıştırın.
Un ekleyin ve kulak memesi kıvamında bir hamur yapın.
Harcı için rendelediğiniz elmalara şeker ekleyip tencerede 5 dakika kadar pişirin.
Pişen elmaları ocaktan alın ve tarçını ekleyin.
Hamuru merdane ile açın.
Hamurdan çay bardağı büyüklüğünde parçalar alın ve elma harcından ekleyerek kapatın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
Yağlı kağıt üzerine hazırladığınız ve şekil verdiğiniz elmalı hamurları dizin.
Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede üzerleri pembeleşene dek pişirin.
Arzuya göre pudra şekeri ile servis edin.