Üç peynirli tencere böreği ile tanışmaya hazır mısınız? Fırına ihtiyaç duymadan, tencerede kolayca hazırlayabileceğiniz bu börek, içindeki peynirlerin mükemmel uyumuyla sizi ve misafirlerinizi mest edecek.

Tencerede hazırlanan üç peynirli börek tarifimiz ile mutfağınızda harikalar yaratın! Kolay yapımı ve lezzetiyle dikkat çeken bu börek, peynir tutkunları için mükemmel bir seçenek. Hadi, birlikte bu tarifi deneyelim.

Klasik börek tariflerinden sıkılanlar için harika bir alternatif: Üç peynirli tencere böreği! Fırına gerek duymadan tencerede pişirilen bu börek, hem pratik hem de nefis. İçindeki peynirlerin zengin tadı ile sofralarınıza farklılık katacak.

Üç Peynirli Tencere Böreği

Malzemeleri: 

4 adet hazır yufka
120 gram lor peyniri
120 gram beyaz peynir (yağsız)
100 gram kaşar peyniri 
12-14 sap maydanoz
12-14 sap dereotu

Sosu için:

3 adet yumurta
300 ml süt
200 ml ayçiçek yağı

Yağlamak için:

Bu lezzeti denemeyen pişman oluyor! Çocukluğunuzun tatlı anılarını canlandıracak Köstebek Pasta tarifi Bu lezzeti denemeyen pişman oluyor! Çocukluğunuzun tatlı anılarını canlandıracak Köstebek Pasta tarifi

1 yemek kaşığı tereyağı

Üç Peynirli Tencere Böreği Yapılışı:

Kaşar peynirini rendeleyin, beyaz peynir ve lor peynirini ise bir çatal yardımıyla ya da elinizle ufalayın. 
Dereotu ve maydanozu yıkayıp ayıkladıktan sonra ince ince kıyın. 
Bir kabın içinde peynirlerle yeşillikleri iyice harmanlayın. 
Farklı bir kabın içine sos için gerekli tüm malzemeleri ilave edin ve çırpın. 
Isıya dayanıklı ve yuvarlak bir tencereyi (tercihen çelik tencere) tereyağı ile iyice yağlayın. Tüm yüzeyin yağlandığından emin olun. 
Bir yufkayı alarak tencerenin içine yerleştirin ve kenarlarının tencereden eşit uzunlukta sarkmasını sağlayın. 
Bu kez bir buçuk yufka alın ve dört eşit parçaya ayırın. 
Her bir parçayı sosa batırın ve tencereye üst üste yerleştirin. 
Peynirli ve yeşillikli harcın yarısını yufkaların üzerine dökün ve yayın. 
Bir yufkayı dörde bölün ve sosa bulayarak harcın üzerine yerleştirin. 
Kalan harcı üzerine dökün ve yayın. 
Kalan son yufkanın yarısını da sosa bulayın ve harcın üzerini kapatacak şekilde yerleştirin. 
Tencerenin kenarlarından sarkan yufka parçalarını teker teker böreğin üzerine kapatın. Her birini kapattıktan sonra üzerine fırçayla sos sürün. 
Sosun kalanını da böreğin üzerine sürün. 
Tencereyi önden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 40-50 dakika boyunca pişirin. 
Pişen böreği 10 dakika tezgahta dinlendirin. 
Bir servis tabağını tencerenin üzerine yerleştirin ve tek hamlede ters çevirin. Böylece börek kolayca çıkacaktır. 
Üçgen şekilde dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Üç peynirli tencere böreği tarifi ile sofralarınıza lezzet dolu bir dokunuş yaptınız. Kolay yapımı ve mükemmel tadıyla bu börek, misafirlerinizin ve ailenizin favorisi olacak. Siz de bu tarifi deneyerek, sevdiklerinize unutulmaz bir lezzet sunabilirsiniz. Afiyet olsun!