Haydari, Türk sofralarının olmazsa olmazı. Bu basit ve lezzetli tarifle, kendi mutfaklarınızda meze harikaları yaratmaya hazır olun!

Misafirleriniz için farklı ve lezzetli bir meze arayışındaysanız, bu otantik Haydari tarifi tam size göre! Adım adım takip edin ve mükemmel sonuca ulaşın.

Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri olan Haydari, şimdi evinizde! Bu kolay tarif ile meze tabaklarınızı zenginleştirebilirsiniz.

Haydari Malzemeleri

400 gram süzme yoğurt
100 gram beyaz peynir
3 diş sarımsak
8 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı kuru nane
3 dal dere otu
Yarım çay bardağı çekilmiş ceviz
Tuz

Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak

Haydari Nasıl Yapılır?

Haydari yapılışı hızlı ve pratik olduğu için hiç yormaz ve yapımı oldukça kolaydır. Sadece birkaç adımı takip ederek, dilediğiniz zaman yapabilirsiniz.
Uygun boyutlarda bir tavaya zeytinyağını ekleyin ve biraz ısıtın. Ardından üzerine çekilmiş cevizi ilave edin ve sotelemeye başlayın. Soteleme işlemi bittikten sonra tavayı ocaktan alın. Soğumaya bırakın.
Eğer peynir kullanacaksanız peyniri çatal yardımı ile iyice ezin. Peyniri ezdiğiniz tabağa; tuz, dere otu ve naneyi ilave edin. Malzemeler iç içe geçene kadar karıştırın.
Elde ettiğiniz karışımın içine süzme yoğurdu ve soğuyan zeytinyağlı cevizi ekleyin. Tekrar karıştırın.
Ardından rendelenmiş sarımsakları karışımın içine atın.
Haydariyi servis edeceğiniz tabağa alın ve üzerinde zeytinyağı gezdirin. Bu aşamada zeytinyağını fazla kullanmaktan kaçının.
Son olarak üzerini cevizle süsleyin.
Haydari tarifi işte bu kadar kolay.
Afiyet olsun.