Misafirleriniz için unutulmaz bir tatlı deneyimi sunmak ister misiniz? Şerbetli irmik tatlısı, hem göze hem de damağa hitap eden eşsiz bir tat sunuyor.

Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu

Ev yapımı tatlıların sıcaklığını ve samimiyetini her lokmada hissetmek isteyenler için şerbetli irmik tatlısı tarifi! Bu basit ve lezzetli tarif ile tatlı yapmanın keyfini çıkarın.

Şerbetli irmik tatlısı, tatlı dünyasının yıldızı olarak sofralarınıza konuk olmaya hazır. Bu tarif, herkesin kolayca yapabileceği, lezzetiyle mest eden bir tatlı sunuyor.

ŞERBETLİ İRMİK TATLISI MALZEMELERİ

9 yemek kaşığı toz şeker
9 yemek kaşığı irmik
3 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1,5 su bardağı un
1 su bardağı süt
Bu malzemelerin yanı sıra fırın kabını yağlamak için 1 yemek kaşığı tereyağına ihtiyacınız bulunuyor.

Şerbeti için ise;

1 ya da 2 adet limonun suyu
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker

ŞERBETLİ İRMİK TATLISI NASIL YAPILIR?

Yumurtayı, toz şekeri ve yoğurdu derin bir kapta mikser aracılığıyla çırpın. Burada toz şeker eriyene kadar çırpmak önem taşır.
1 su bardağı süt ve 1 paket vanilin ekleyerek karıştırmaya devam edin.
1,5 su bardağı elenmiş unu, 1 paket kabartma tozunu ve 9 yemek kaşığı elenmiş unu karşılıma ekleyerek güzelce karıştırın.
Fırın kabını tereyağı yardımıyla yağlamaya başlayın. Tatlı harcını ise kalıba alın ve üzerini spatula yardımıyla düzelterek göze uygun hâle getirin.
Hazırladığınız harcı önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 40 dakika kadar kontrollü olarak pişirin.
Bu sırada tatlının şerbetini hazırlamaya başlayın. Toz şeker ve suyu yaklaşık 10 dakika kaynattıktan sonra bu karışıma 3 – 4 damla limon suyu sıkmanız gerekir. Ardından kaynayan şerbeti 5 dakika daha bekleterek ocaktan alın. Bundan sonra ılınmasını beklemelisiniz.
Bu sırada pişen tatlıyı fırından aldıktan sonra sıcaklığını kaybetmeden üzerine ılık şerbet dökün. Bu sırada şerbetin içini çekmesine fırsat vermek için 10 dakika beklemek faydalı olabilir.
Bu bekleme süresinden sonra tatlıyı dilimlemeye ve servis etmeye başlayabilirsiniz.

Servis Önerisi:

Şerbetli irmik tatlısını hazırladıktan sonra üzerine tercihe bağlı olarak; Antep fıstığı, toz fındık ya da file badem serpebilirsiniz.

Şimdi, bu harika şerbetli irmik tatlısı tarifini denemenin zamanı geldi. Tarifin her adımını takip ederek, mükemmel kıvamı ve lezzeti yakalayabilirsiniz. Misafirleriniz bu tatlıya bayılacak ve siz de mutfakta geçirdiğiniz zamanın keyfini çıkaracaksınız. Şimdi mutfakta harikalar yaratma zamanı!